vrijdag 25 augustus 2023

Uit eten


Wij gaan eigenlijk bijna nooit meer uit eten, behalve dan een patatje of een pizza. Ik vind het het vele geld vaak niet waard. Ik denk soms, dat kan ik beter voor dat geld, zeker als ik veganistisch vraag.

Maar nu kwam er toch een leuke mogelijkheid langs. In de voormalige theeschenkerij bij Domies Toen zijn nieuwe uitbaters gekomen. Het heet nu Bertje Jens Tuincafé, genoemd naar een van de twee vrouwen die het Pieterpad bedachten. Er wordt in de zomermaanden avontuurlijk en creatief gekookt. Vanavond is de laatste kans dit jaar, dus besluiten we te gaan.

Het menu is vegan, alleen het toetje vegetarisch.

Vooraf is een heerlijk groentebordje: sperzieboon, rodekool, bramen, geroosterde bloemkool en sesamsaus van tahin en kaffirlimoentje.


Het hoofdgerecht is zwarte peper tofu met bosui, sinaasappel en kokosrijst. Daarbij atjar van appel, komkommer en pruim.

Het nagerecht was spekkoek met gebakken pisang, vanille ijs en miso-karamel drizzle.

De prijs was € 29,50, wat ik redelijk vond. Pretentieloos, maar alles heel smaakvol! Een hele leuke locatie waar met liefde gekookt wordt. Hier word ik blij van.