donderdag 4 februari 2021

Keukenvloer (3)


Dinsdagochtend werd de vloerverwarming aangelegd. Met de bijbehorende techniek:


's Middags ging het systeem proefdraaien. Al vrij snel was de vloer heerlijk warm. Zo kon de ruimte nog verder drogen, wat nodig is om de vloertegels te kunnen leggen, dat hebben we twee dagen uitgesteld.
Gisteren moest de huidige verwarming even uit. De vloerverwarming moet dan ook weer uit, want de vloer mag niet warm zijn als de tegels gelegd worden.

Het werkt nog niet helemaal zoals het moet, maar vooralsnog geen problemen. Gelukkig is het nog niet heel erg koud, maar toch wel fris in huis. Dus ging ik gisteren maar bakken, de oven geeft ook lekkere warmte. Pompoenbrood, koekjes en een ovenschotel. 

De tegelmannen staan vandaag om 7:45 uur voor de deur. Spannend vind ik het, ik heb tegels uitgezocht in een showroom, waar een klein stuk als voorbeeld lag, maar hoe zal de hele vloer eruit zien?

Het zijn tegels van 60x60, grijzig en ze zijn niet allemaal hetzelfde, met lichte kleur nuances. Dat leek me beter bij zo'n groot oppervlak. De verkoopnaam is Bohemme, op de doos staat Amboise uit Italië.



Deze hoek heeft Henny wat slapeloze uurtjes bezorgd. De ruimte was niet haaks, en hier zat een verschil van 4 mm. Het zijn vaklui en het verschil wordt in opgelost. Ze kunnen een heel smal randje van de tegel zagen.




Ze laten een elektrisch kacheltje achter, dat heel de nacht aan moet blijven om alles goed te drogen. En er mag niet op gelopen worden. Morgen komen ze terug om te voegen.
Henny is ondertussen naar Utrecht om mijn broer op te halen.