zaterdag 8 maart 2014

Voorjaarsvakantie Friesland (3)


Na het ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting, naar Zandhuizen. Het is prachtig weer, we rijden via Oosterwolde en pakken daar een terrasje voor koffie en worteltaart. Ik vind daar nog een leuk jurkje, gigantisch afgeprijsd.Ik wil graag Koeienrusthuis De Leemweg bezoeken. Een plek waar koeien liefdevol verzorgt worden en ze gewoon oud mogen worden. Mooie koeien van verschillende rassen. Koeien die de kans krijgen om grijs te worden, ja … als ze maar oud genoeg kunnen worden, dan worden zo ook grijs.
Ik ontdekte dit geweldige initiatief op facebook. Uiteraard kost zoiets heel veel geld. Mocht je eens een ander goed doel willen steunen, i.p.v. de bekende doelen, dan is dit een erg goede keus.

We vonden het heel speciaal dat we het Koeienrusthuis bezocht hebben.
We rijden weer terug naar de Middle of Nowhere. We mogen de fietsen gebruiken en fietsen anderhalve kilometer verder naar Logement Doosje. Daar kun je voor niet al teveel geld eten. Ook weer zo'n bijzondere plek, een sfeervol restaurant in een mooie boerderij. Ik kies voor vegetarisch en het is allemaal superlekker en prachtig verzorgd. Heerlijkheden als courgettesoep. pasta en Friese blubber en een glaasje Friese Famke …