zaterdag 20 april 2019

Fauna

Deze lieveheersbeestjes heb ik verzameld in de logeerkamer. Ze leken dood, maar toen ik ze op een bordje zette begonnen ze te bewegen. Dit is nog maar een kwart van alles. Ik probeer de meeste te redden en buiten te zetten, maar helaas zijn er veel in de stofzuiger terechtgekomen.


In de vijvers zitten kleine en grotere groene kikkers. Met het zonnige weer zakt het waterpeil snel. De vijvertjes in de achtertuin (vol slijmerige algenslierten) worden binnenkort verwijderd, ik ga de kikkers (en ander levend spul) dan vangen en verhuizen naar de sloot achter de tuin.


Deze insecten vlogen in een zwerm bij de berk. Na speuren op internet blijken het Dansvliegen te zijn. Mogelijk de Zwarte dansvlieg, als dat echt zo is, dan ben ik er blij mee, want ze eten ook vliegen:


Verder zien we de meeste bekende vogels in de tuin, merel, kool- en pimpelmees, vink, houtduif en roodborst.


Een minder welkome tuingast. Er zijn er erg veel. Inmiddels heb ik alle Hosta uitgegraven (gratis op te halen), misschien dat dat scheelt. Verder verzamel ik alle slakken die ik tegen kom en zet ze een end verder in het bosje. Want er wordt hier vooralsnog niets doodgemaakt!



Deze prachtige bonte kraai zat niet in de tuin, maar een stuk verderop, langs de weg naar Kloosterburen.