dinsdag 5 januari 2021

Noor (1)

Toen ik vanmorgen het deurtje van het nachthok opende, kwamen Ta en Lucy naar buiten, maar Noor bleef zitten en verroerde zich niet.

Na een half uur ging ik nog eens kijken en zat ze nog steeds op dezelfde plek.

Omdat ik me wat zorgen maakte, ze had nog niks gedronken en gegeten sinds ze hier was, zette ik kleine bakjes met voer en water in het nachthok. Ta kwam kijken en besloot dat het voer voor hem was en at het op.



T
oen heb ik Noor mee naar de keuken genomen, in een kartonnen doos gezet met water en voer.


Beduusd keek ze om zich heen, maar bleef rustig in de doos zitten. Ik sprak haar toe: Zodra je gedronken en gegeten hebt, mag je terug! Na een kwartier ging ze drinken en een half uur later eten.



Zoals beloofd, bracht ik haar weer terug. Via de legnest-opening zette ik haar binnen. Ta was daar ook en ze kroop gelijk achter hem. Toen ik weer binnen was en even keek, zag ik tot mijn verbazing dat ze alledrie in de binnenren liepen. Noor was dus zelfstandig het trapje afgekomen!


In de middag maakte ik het deurtje van de binnenren open en alledrie kwamen naar buiten. Noor liep gewoon een stukje met de anderen mee en pikte graantjes op, in de koude wind.

Ook volgde ze de anderen weer om naar binnen te gaan. Ontroerend, hoe dapper!

Toen ik in de schemering naar buiten ging om het nachthok dicht te doen, zat Noortje nog alleen in een hoekje, de rest was al naar boven … dus haar gauw binnen gezet.

Het trapje op … dat moet ik haar morgen even leren.