vrijdag 15 juli 2022

Kwelderwandeling

Vandaag ga ik weer mee met een fiets- en wandelexcursie vanuit het Bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen. In 2019 ging ik ook mee met deze excursie. Toen we hier pas woonden ging ik regelmatig even over de dijk kijken, het is tenslotte zo dichtbij! Maar ik realiseerde me dat daar de laatste tijd een beetje de klad is ingekomen. Dat is jammer, want de kwelder verandert telkens en dan mis ik dat. Ik neem me voor om zo mogelijk wekelijks weer even te gaan. Om het niet te vergeten in alle drukke bezigheden prik ik en vast moment, namelijk op donderdag. Donderdag-Kwelderdag.

Met een klein groepje fietsen we eerst naar de Klutenplas. Het weer is wat grijs, hopelijk blijft het droog. Jan, de gids, weet heel veel over de historie van dit gebied. Een veilige haven voor de vele broedende kluten, bergeenden en andere vogels.


We laten de fietsen staan bij de Klutenplas en gaan de dijk over, altijd weer een adembenemend moment. Prachtige wolkenlucht, soms wat blauw te zien en we houden het droog. Een heerlijke middag!

De lamsoor bloeit al: