zaterdag 14 mei 2022

Groninger Landschap



Als vrijwilligers van het Groninger Landschap moeten we onze kennis natuurlijk op peil houden of brengen. Dus gingen we dinsdagavond 11 mei op excursie met de huifkar naar de Klutenplas.

Is het al weken droog, gaat het die avond flink regenen en is het bitterkoud bij de dijk. De excursieleider, Arjan Hendriks, natuurbeheerder district Noord, heeft nergens last van en gaat gewoon door met zijn leerzame verhaal, terwijl wij natter en natter worden. Uiteindelijk gaan we maar in de huifkar zitten, maar warm werden we niet meer. Arjan stelde voor om nog even over de dijk de kwelder op te gaan, maar daar had niemand trek in. Hopelijk doen we het nog een keertje over met beter weer.



Het weer vandaag, bij de Medewerkersdag van het Groninger Landschap, was een stuk beter! Het was bij de Coendersborg in Nuis.


Er was een prachtige wandeling uitgezet en we konden genieten van een heerlijke biologische lunch, ook met keus in vegan. Er was fijne muziek en in een mooie Citroënbus kon je jezelf op de foto zetten, grappig!





Het Groninger Landschap zorgt goed voor z'n vrijwilligers en de partner mocht ook mee. Kortom een heerlijke dag!