zaterdag 6 oktober 2012

Don Juan
Na een dag van lekkere hapjes en slenteren door de stad Groningen op onze eerste vakantiedag gaan we vanavond naar een voorstelling van het Noord Nederlandse Toneel in de Stadsschouwburg.
Een bijzonder hilarische en wervelende voorstelling over de vrouwenverleider Don Juan
van Molière.Uit de omschrijving: Het NNT bewerkt ‘Don Juan’ tot een beweeglijk feest, een komedie met onstuitbare levenslust als motor. Dana Nechushtan (o.a. ‘Nachtrit’, ‘Annie M.G.’ en ‘Dunya en Desie’) regisseert het stuk als een anarchistische komedie over hypocrisie en moraal anno 2012.

Het hele stuk heb ik met plezier zitten kijken, vooral de scène waarin een verpleegster en arts d.m.v tekst en zang elkaar proberen af te troeven.
Als Don Juan uiteindelijk in elkaar geslagen wordt, keek ik soms wel even weg, dat vond ik knap, maar wel heftig gespeeld.Na de voorstelling gaan we nog wat drinken bij de Oude Wacht en raken in gesprek met Jaap en Frank, twee jonge Groningers die niets moeten hebben van dialect of muziek in het Gronings. Maar ze vertellen ons nog wel waar we de lekkerse koek moeten kopen. Hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Vekaanzie

De vakantie is begonnen. Onze vierde vakantie in Groningen. Vertrek uit Gouda met grijze lucht en regen, bij aankomst in Groningen schijnt de zon. Aan onze loopsnelheid zie je dat we nog niet helemaal in de vakantiemodus zitten.
Rustig … rustig aan … alle tijd. We checken in bij BudGett, waar we altijd even hartelijk ontvangen worden: als jullie komen wordt het mooi weer! Het klopt nog ook, we hebben bijna altijd mooi weer als we in Groningen zijn.
Dit gaat een weekend vol theater, film en muziek worden. En drank en taartjes!

We gaan eerst lekker lunchen in de Vestibule (daar had ik een groupon van), heerlijke pompoensoep en een speltbroodje mozarella en pesto.


Net als vroeger op vakantie kopen we nu ook wat kaarten om te versturen. Ik vind een leuk kookboekje van Karin Luiten, de heimweekeuken, nu voor 2,50!

Fijne wandeling door de stad, het is hier alweer veranderd. Dan is het wel weer tijd voor koffie met gebak in het Feithhuis. Dat is zo’n stevig stuk chocoladetaart dat we geen avondeten meer hoeven.