maandag 25 januari 2021

Keukenvloer (1)


De keukenvloer. Mensen die bij ons kwamen waren vaak enthousiast over de tegels. ‘Wat een mooie vloer’, hoorden we vaak. Mijn smaak was het niet.

Misschien als ze origineel waren geweest, hoewel ik die vele motiefjes dan ook te druk zou vinden. Dat ‘oudgemaakte’ vond ik helemaal niks. Daarnaast vond ik ze te glad voor een keuken. Als ze nat waren, maakte je zo een sliding.

Maandag kwamen de mannen van het installatiebedrijf voor de aanleg van de vloerverwarming. We hoopten dat de tegels konden blijven liggen en dat het vlak genoeg zou zijn om de isolatie er rechtstreeks op te leggen. Maar ze waren te ongelijk, het was net een heuvellandschap. Rechts staat de waterpas waterpas.

Wat te doen? De hoogte- en laagteverschillen waren te groot om te egaliseren. Dus de bestaande vloer moet eruit. Mannen van installatie weer weg.

Gelukkig tipte mijn broer ons een tijd terug voor een aanbieding bij de lidl, van een Parkside boor- en beitelhamer voor vijf tientjes. Die komt nu goed van pas!


Henny begon om half drie en was tegen zessen klaar. Nooit eerder zoiets gedaan. 
Hij werd er al doende vaardiger in. In het begin de tegels in stukken, maar later kwam een groot deel er heel uit. Dat scheelt opruimwerk, wat mijn taak was.



Van de 35 
  is ruim de helft er ongeschonden uitgekomen. Voordat ik ze in de container gooide, bedacht ik dat iemand ze misschien wil hebben en zette ze op marktplaats. Twee keer een bod en iemand uit de buurt wilde ze graag komen halen voor een klein prijsje. Allebei blij!