woensdag 29 december 2010

Gronologie (5)

Harry Niehof treed op in ’t Zielhoes (april 2009). Dus we moeten weer naar Groningen. Omdat het bronwater in Fontana mij (denk ik) goed heeft gedaan … allerlei zeurpijntjes zijn verdwenen, kan Mijn Architect het ook eens proberen. We boeken 1 nacht in Nieuweschans. Zaterdag vertrekken we vroeg, het is prachtig weer, we bekijken het rosarium in Winschoten (ook even pinnen) en dan genieten in Fontana. Overheerlijk eten in het restaurant. En wat slaap ik hier toch goed, zo heerlijk stil.
Het optreden is op zondagmiddag. We rijden door het prachtige landschap naar Noordpolderzijl. We zijn vroeg en vinden een plekje op het terras en lunchen met een broodje garnalen.
Dan begint het: In een zaaltje met perzische kleedjes op de tafels, koffie met Groninger koek, staat daar een aantrekkelijke man fantastisch mooie liedjes te zingen. Het sfeertje is heel bijzonder, intiem, alsof je in een huiskamer zit.


Harry speelt schitterend op steeds  weer andere gitaren. Een aantal liedjes kennen we al van internet. Maar dat het zo geweldig zou zijn hadden we niet kunnen bedenken. Het overtreft onze stoutste verwachtingen. Zijn stem en gitaarspel maken grote indruk op ons. Hoe heeft Groningen dit geheim kunnen houden?
Hij zingt veel liedjes van zijn repertoire en de middag vliegt om, eigenlijk kunnen we er geen genoeg van krijgen.
Het was een cadeautje, deze man met zijn muziek op deze plek te mogen meemaken!

1 opmerking: