vrijdag 11 februari 2011

Zieleroerselen


Een mooie datum vandaag: 11022011. Van voor naar achter en van achter naar voor ... het blijft dezelfde dag.
Een moment voor zieleroerselen (zonder tussen-n), terwijl er eigenlijk huisgehouden moet worden.

Ik mijmer er over hoe vaak ik aan Groningen denk en als dat niet zo is, hoe het door mijn omgeving komt dat het wel weer in mijn gedachten schiet.
Gisteren ..... broertje was de 9de jarig, hij zit in het verre Colombia ..... in de trein onderweg naar mijn donderdagbaantje (waar ik een andere keer over zal vertellen), lees ik in De Pers een leuk artikel over Groninger cabaretier Gijs van Rhijn, zie hier. Terwijl ik dat lees komen twee oudere dames bij me zitten, die vrij reizen hebben en bespreken hoe ze naar Veendam moeten reizen, want ze gaan naar de expositie van Henk Helmantel!

Later zit ik in het Vlaardingse Deltahotel met ‘mijn mevrouwtje’ te lunchen, waar we een spectaculair uitzicht hebben op grote langsvarende schepen die de haven van Rotterdam aandoen.
Aan het tafeltje naast ons zitten twee heren, ik spits mijn oren: “Druk vaarverkeer hier, toen we in Delfzijl waren zag je niks”.

Gelukkig gaan we over een paar dagen weer een weekendje naar Groningen! Goed, nu die laptop dicht … want afwassen, stoffen, strijken, boodschappen … die kaboutertjes doen het niet meer.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb nooit geweten dat de provincie Groningen zo'n aantrekkingskracht op iemand kon hebben.....!
  Ik heb natuurlijk ook makkelijk praten, ik stap in de auto en ben er binnen een half uur/drie kwartier....!
  groetjes, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Janny,
  Ik snap het soms ook niet, ik denk wel eens dat ik in een vorig leven Groningse was :-)

  BeantwoordenVerwijderen