dinsdag 17 mei 2011

Kookclub
De kookclub van afgelopen maandag was een succes. Met vijf bewoners aardappels en appels geschild, boontjes schoongemaakt. De dames kwamen wat voorzichtig binnen, maar na nog geen kwartier waren ze vrolijk aan het werk en kletsen samen wat af. Een mevrouw had zelfs haar schortje meegenomen. Mop is dat de vrijwillliger die mij helpt zelf ook al 80 jaar is!
Ze konden er niet over uit dat er damasten tafelkleden op tafel lagen, maar ik verzekerde ze herhaaldelijk dat die van de markt kwamen voor twee euro per stuk. Ze waren extra voorzichtig om niet te knoeien.
Het was een simpele maaltijd, maar wat hebben ze genoten, vooral toen de gehaktballetjes gebraden werden, o, o, wat rook het lekker, en wat werd ik geprezen!
Als toetje hadden we Saromapudding met banaan en slagroom, en een chocolaatje er in. Stelt niks voor, het is bijna ontroerend om te zien hoe blij ze er mee waren.
Man komt mij ophalen en om 20.00 uur fietsen we samen naar huis, ik ben doodop, maar erg voldaan.

Normaal ben ik vrij op dinsdag, maar vandaag niet, werkgever 3 had gebeld of ik kon komen, alvast een paar keer meelopen voor als het straks vakantietijd is.
Dit is ook heel leuk, een activiteiten begeleidings centrum voor mensen met een niet-aangeboren lichamelijk letsel, voor mij een totaal nieuwe doelgroep. De activiteiten bestaan hier bijvoorbeeld uit houtbewerking, creatieve of hobby activiteiten en tuinactiviteiten. Dit centrum zit op een mooie plek, is erg cliëntgericht en ik heb daar leuke collega’s.
Ik werd vanmorgen ontvangen met een boeket bloemen, dat was zo leuk!
Maar ik ben ook erg blij dat ik morgen vrij genomen heb.

(vooruitlopend op 'Bloemetje op Woensdag')

2 opmerkingen:

  1. Vaak ging ik op bezoek bij een afdeling dementerende bejaarden in een verpleeghuis. Inderdaad is koken, de geuren, de bekende handelingen, een goede dagbesteding. Leuk dat je dit doet. Pannenkoeken is ook zo'n succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind 't geweldig dat je dit met zo veel voldoening doet!

    BeantwoordenVerwijderen