donderdag 22 september 2011

Domus Novae Lucis

Nu we in de in deze streek van Groningen zijn bezoeken we ook een van de mooiste monumenten van ons land, het Klooster Ter Apel. Domus Novae Lucis, Huis van het Nieuwe Licht.
Mooi gerestaureerd, oud en nieuw in harmonie. Indrukwekkend.
Ook een prachtige kruidentuin.
Met moeite ruk ik me los van deze plek. We bezoeken hierna het Theater van de Natuur in Sellingen. Een draaibaar kunstwerk waarmee je op verschillende manieren naar het landschap kunt kijken. Op de traptreden staan gedichten geschreven door bekende Nederlanders. En net voor sluitingstijd kunnen we nog wat drinken met wat lekkers erbij in Theeschenkerij de Noordmee, tevens informatiecentrum van Staatsbosbeheer.


3 opmerkingen:

 1. Angelika, heb je nog wat mee gekregen van de Kunstroute (per fiets of wandelend= 7 kilometer), die elk jaar augustus gehouden wordt in Sellingerbeetse ? Wij hebben er nu ook twee jaar aan meegedaan. Ons domicilie is dan de oude boerderij van Staatsbosbeheer. Eigenlijk zou je eens in zo'n tijd vakantie moeten houden in die omgeving. Is echt heel gezellig. In de Noordmee kunnen ze je er van alles over vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overigens is de site van Bert Hadders via de link niet te openen...jammer, misschien kun je het nog eens bekijken...?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Janny: Ik hou het in de gaten!
  Link Bert doet het nu weer wel!

  BeantwoordenVerwijderen