zondag 18 september 2011

Verdwaald Verlangen

Onze eerste vakantiedag: Via de Lepelaar, pauze met koffie en taart, rijden we rond half twee Groningen binnen. We vinden zowaar direct een parkeerplaats op het Gedempte Zuiderdiep. Als we uitstappen komt een man naar ons toe en zegt: Mag ik u wat vragen? Het is een beetje en brutale vraag, maar heeft u misschien 20 cent voor me, ik zit in de opvang .... Ik geef hem twee euro. Weet u het zeker?
Ik knik, hij blij, ik blij en we gaan ons hotel binnen.

Even later lopen we gehaast naar de Oude Boteringestraat en weer vraagt iemand om geld, maar we willen doorlopen om op tijd te zijn voor onze voorstelling. Andere keer, zeggen we en hij wenst ons tachtigmiljoen jaar dood. We schieten in de lach, niks kan ons deren, wij hebben vakantie en zijn in Groningen!
We gaan naar de Doopsgezinde Kerk voor een bijzondere voorstelling. Oude kerken als decor en podium voor hedendaagse kunst. Terug naar het Begin ‘On Tour’ start met het kleinkunstprogramma Verdwaald Verlangen van Dominic van Vree met Hesther le Grand en Niels Smit Duyzentkunst.

Een ontroerend verhaal van een zoon over zijn moeder die dementeert.
Een prachtige voorstelling die klopte, de verhalen, het spel, de zang en de muziek.
Ik was erg ontroerd en toen ik opzij keek naar Man, had zelfs hij tranen in de ogen.

Ik wil deze voorstelling mijn (Groningse) bloglezers graag aanraden, zeker als er dementie in je omgeving voorkomt, en bij wie is dat tegenwoordig niet?
Er zijn binnenkort nog twee voorstellingen: 23 en 25 september. Echt de moeite waard.

Klik hier voor een lied uit de voorstelling.
naschrift:
Theatermaker, producent en oud-PvdA-raadslid Dominic van Vree uit Leermens is 15 januari 2013 onverwacht overleden. De Groningse duizendpoot werd 57 jaar.


1 opmerking:

  1. Zó jammer dat Groningen zo ver weg is, anders was ik vast naar die voorstelling gegaan! Ik zal een link plaatsen op mijn blog, wie weet of er Groningers meelezen die er nog naar toe willen.

    BeantwoordenVerwijderen