vrijdag 2 december 2011

Met Zus en Zwager naar de Weeva

Toen was het weer eens tijd voor een weekend Groningen. We zijn vanmiddag vertrokken. We hebben afgesproken met Zus en Zwager uit Duitsland en gaan samen eten in het nieuwe Weeva.
Het ‘Woon en Eethuis voor Allen’, opgericht in1871 met de doelstelling goedkoop voedsel en huisvesting te verlenen. De huisvesting hadden we al ontdekt … budget slapen.
Nu staan op de menukaart oer 'Hollandsche' gerechten zoals Groninger bloedworst (brrr), poffert, krentjebrij en hangop.

poffert als nagerecht
Het is allemaal erg lekker, goeie bediening en prettige prijzen. Ik raak in gesprek met de eigenaar en hij laat me een mooi boekje zien over de historie.
Als ik vraag wat het kost, schenkt hij me een exemplaar. Dat is aardig.

Omdat we nogal lang getafeld hebben en uiteraard bijgepraat, misten we de Ode aan de Oostwand, een spektakel als afscheid van de Oostzijde Grote Markt, welke moet verdwijnen voor het nieuw te bouwen Forum. We komen nog wel Bert Hadders toevallig tegen die net van z’n optreden met band in De Oosterpoort terugkomt. Zie hier.
Dan lopen we nog even naar Café Marleen, om aan Zus en Zwager te laten zien waar wij menig uurtje doorbrengen.


5 opmerkingen:

 1. Mocht je het gebeuren aan de oostwand nog willen zien, dan verwijs ik je naar het filmpje dat mijn man heeft gemaakt; http://vimeo.com/33066804
  groet, Jannie Kroes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er lekker uit.....dat heb ik vroeger wel eens anders meegemaakt in de Weeva. Ik spreek dan wel over 1972, toen wij er wel eens "noodgedwongen" gingen eten. Manlief had 's avonds om half zeven weer cursus en ik had na mijn werk, geen tijd meer om zelf te koken. Ik herinner me vooral de spinazie uit blik met een gepocheerd ei..... of gepocheerde koolvis...brrrrr ! Het was vrijdag, dus geen vlees......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hangop oer-Hollands? Net zo goed is dat Vlaamsch hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Jannie: filmpje gezien, leuk!
  @ Janny: Jasses, ja dan is het zeker veranderd!
  @ AnneTanne: sorry, tuurlijk, ik had het van hun website... ze bedoelen waarschijnlijk 'ouderwetsch’

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem , de B&B ( stee en stoete op zien plat) op mijn blog gezet omdat ik de eigenaresse ken en omdat ik begreep dat ze alles goed voor elkaar heeft , klopt dat ? Er komt trouwens binnenkort een ander leuk verblijf in de verhuur . Naast het bezoekerscentrum in de Breebaart polder staat een woning die nu is verbouwd tot recreatie woning . De prijs (mij nog niet bekend) zal wel iets anders zijn dan de B&B in Termunterzijl maar de lokatie , whoooow .

  Mvg André

  BeantwoordenVerwijderen