donderdag 24 mei 2012

Zoons kamer wordt logeerkamer

Eindelijk, eindelijk is de kamer van onze zoon opgeruimd! Zoon is al zeker vier jaar het huis uit, maar er stonden nog veel spullen van hem. Zo’n rommelkamer wordt dan natuurlijk steeds erger … als je even iets kwijt wil, zet je het daar.
Begin van het jaar was de kamer al geschilderd, toen was het heen en weer geschuif van alles me al een doorn in het oog.

Nu was ik het zat, Zoon gesommeerd een dag te komen, alles uitzoeken en in vier categoriën verdelen: vuilnisman, kringloop, meenemen of in doos met label naar de zolder van het pandje.

Een hele klus, die we met z’n drietjes (ja Mijn Architect moest ook aan de bak) in een zondag klaarden. En toch was het ook wel leuk, aan veel dingen zitten natuurlijk herinneringen vast. De knuffels, duplo en lego, het houten brio treintje, schoolspullen en -tekeningen, verzamelde schatten uit de natuur, flippo’s, honkbalspullen, postzegelboeken, dinosaurussen, stripboeken. Regelmatig werd er geroepen: o, kijk nou, weet je nog …?
Maar ook dozen vol computerdingen, nintendo, oneindige kluwens snoeren en kabels en nog wat ondefineerbaar technisch spul.

Een gedeelte was al eens eerder uitgezoch en in dozen gestopt, dat scheelde wel.
Maar nu is de kamer zo goed als leeg. Ik had een tijdje geleden bij de lidl goedkope logeermatrasjes gekocht en we hebben er zelf een nacht opgeslapen, of je het logees wel kan aandoen … maar ze liggen prima! Dus kunnen er weer mensen blijven slapen. Een nieuw raam en kozijn is inmiddels ook geplaatst, nu alleen nog een nieuw gordijntje naaien.

Erg voldaan na deze dag, maar ook helemaal op.

3 opmerkingen:

 1. Inderdaad opgeruimd staat netjes...!
  groetjes, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige ruimte. Zou d'r lekker zelf gaan liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er weer keurig uit.
  En best handig,die logeermatrasjes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen