zondag 12 augustus 2012

Strand

Het gaat een echt heerlijke zomerdag worden. We besluiten naar het strand te gaan. We zijn niet echt strandmensen, maar een uurtje vind ik wel lekker, en mijn benen kunnen wel wat kleur gebruiken. Met de trein gaan we naar Hoek van Holland, via Rotterdam, waar de vernieuwing van het station al weer verder gevorderd is.


We gaan eerst koffiedrinken bij het geweldige Sand en lopen daarna door de duinen naar het strand.Afgelopen week had ik bij het wieden op het werk een plantje ontdekt dat ik niet kende. Het is heel klein en het blad lijkt op vogelmuur, alleen zijn de bloemen niet wit, maar van een prachtig soort oranje-koraalrood. Zoekend op internet kwam ik erachter dat het Rood Guichelheil heet, in het Engels Scarlet pimpernel. Hier een leuk youtube-filmpje over dit plantje.
Vandaag zagen we in de duinen heel veel van deze plant, grappig is dat.
Het is heel lang geleden dat we op het strand gelegen hebben, toch wel weer lekker. Het water is ijskoud, er zijn dapperen die verder dan kniehoogte gaan, maar mij niet gezien. We lezen Tsjechov, n.a.v. de voorstellingen in Veendam, vorige maand.
Het zijn korte verhalen, heel bijzonder, prima voor op het strand.Als we wat willen gaan drinken kijken we twijfelend naar de lawaaierige strandtenten, de drukte en gedoe, we besluiten weer terug te gaan naar het rustige Sand. Onderweg plukken  we rozebottels. Ik wil al heel lang een keer rozenboteljam maken, maar vond ik mijn omgeving nooit rozebottels die niet langs de autoweg groeien. Nu hebben we een tas vol. Hier het resultaat.
2 opmerkingen:

  1. Guichelheil, lang geleden dat ik dat plantje heb gezien. Zo'n sympathiek plantje: heilzaam voor de gekken, betekent het eigenlijk.
    Wat had je een heerlijke dag aan het strand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terwijl jullie dus door de duinen liepen, liep ik in andere duinen en zag ook volop rood guichelheil :-)
    Staat er vrij veel.

    BeantwoordenVerwijderen