donderdag 29 november 2012

Limiet


Regelmatig kon ik geen foto's meer op m'n blog zetten omdat ik aan de limiet van 1 GB aan gratis opslagruimte zat. Toen kwam ik er achter dat al mijn blogfoto's in een Picasa webalbum gezet werden. Dat wilde ik helemaal niet, ik heb mijn originelen zelf in allerlei mapjes zitten, dus gooide ik ze uit dat Picasa.

Humor, dan zag je ze ook niet meer op m'n blog … in plaats van de foto verscheen er dan een zwart vlak zoals hierboven. Dan maar in Picasa alle dubbele verwijderd en heel veel foto's verkleind, toen kon ik weer even verder. Ondanks dat kleine foto's niet meetellen zit ik nu weer vol. De foto's die nog te groot zijn kunnen niet meer verkleind, dat programma werkt niet meer.

Bij google discussiegroepen voor hulp gezocht … wel advies gekregen, maar de oplossingen kan ik niet of begrijp ik niet.

Medebloggers die ook met dit probleem zaten zijn dan maar een nieuw blog begonnen. Daar heb ik over nagedacht, maar zag er erg tegenop, want weet ik nog wel hoe ik dat allemaal gedaan heb, twee jaar geleden? Zomaar kopiëren ging niet, daar kreeg ik geen nieuwe ruimte voor foto's mee.


Ik ben er uit. Ik heb toch een ander nieuw blog gemaakt. Is nog niet naar mijn zin, heb nog vragen, maar moet wachten tot mijn zoon weer langs komt.


Alles wat hier eigenlijk niet hoort ga ik naar het nieuwe blog verhuizen. Is heel veel werk, het zal de komende tijd erg rommelig zijn. Van de berichten die gaan verhuizen hou ik wel de datum aan van de toenmalige plaatsing. Wat wel jammer is dat ik de reacties dan kwijtraak.
Maar zo krijg ik weer ruimte voor dit blog.
Dus bij Ontdekking van Groningen lees je straks alleen nog mijn schrijfsels die over Groningen gaan, op het nieuwe blog - Angelika's Blog - vind je al het andere.21 opmerkingen:

 1. Je kan ook een account aanmaken bij photobucket.com. Hierbij krijg je meerdere links kant en klaar, zodat je het als html kan invoegen in je bericht.

  Of gewoon met de directe link naar je foto je foto invoegen door op het icoontje bovenaan je bericht te klikken en dan te kiezen voor: van URL, in plaats van ''uit bestand''.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is juist het punt Valhalla, gewoon een account aanmaken is voor mij nooit gewoon en ik kom dan dingen tegen die ik niet snap en dat kost me dan weer een halve nacht, voor mij is het is nooit 'kant en klaar'. Ik loop steeds weer tegen dingen aan dat ik denk: Hoe bedoelt u?

   Alle soorten manieren die aangegeven staan om foto's te plaatsen heb ik uitgeprobeerd. Als ik kies voor URL, vraagt hij ook om een URL en dat hebben mijn foto's niet.

   Je snapt ik ben een nitwit op dit gebied, het is al heel wat dat ik zo ver gekomen ben :D

   Verwijderen
  2. Ooh balen :( Nou voor een ''noob'' heb je toch een prachtig blog, haha. Kom je andere blog ook volgen. En deze ook natuurlijk :D

   Verwijderen
 2. Nou ja zeg, geen foto's meer te kunnen plaatsen! Dat KÀN toch niet. Maarruh je andere blog ga 'k ook volgen boor ;),
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik plaats weinig foto's, dus hoop dat het nog een tijdje zal duren voor ik aan mijn limiet zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaaaaa, jij dus ook, ik hoor het steeds meer van mede Bloggers, ik hoop dat Google dit veranderd, het is balen.
  Ook een nieuw Blog begonnen, ik leef met je mee.
  Groet Jan Wilde een Tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, dit wist ik niet. Ik zie de bui al hangen....;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vreemd,dat een nieuw blog dan wel gaat.
  Want Blogger werkt met Picasa en vol is vol,immers...je bent nog steeds diezelfde persoon,of je moet een compleet nieuw mailadres hebben ingevoerd en een andere naam.
  Ook ik kan geen foto's meer plaatsen op mijn blog, zit ook aan de limiet.Maar het berichtje wat ik gisteren geplaatst heb,mét foto's...deze heb ik via een fotohosting gekopiëerd en geplakt.
  Alleen kun je ze met het aanklikken niet vergroten.
  Het zij zo.
  Maar ik kan weer fijn foto's plaatsen.Ik heb zelfs alles verwijderd van het vorige jaar.
  Dan zou je denken,nu zit ik weer ver onder die 1GB.
  Maar nee...nog gaf Blogger aan,dat ik aan de 1GB zat.
  Iets klopt er dus niet.

  Of je moet gaan betalen om meer foto's te kunnen plaatsen via Blogger en Picasa.
  Maar daarvoor heb je weer een creditkaart nodig,op een andere manier kun je niet betalen.

  Maar,ik ga me weer als volger aanmelden hoor Angelika,op je nieuwe Blog.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ans, alleen een nieuw blog aanmaken ging inderdaad niet. Ik heb een nieuw emailadres aangemaakt.
   Dus jij hebt ook een goede oplossing gevonden. Raar blijft het. Zelfs als ik creditcard zou hebben, dan nog ga ik er niet voor betalen!

   Verwijderen
 7. O knorrie wat een gedoe, ik hoor het her en der dat mensen met nieuwe weblogs moeten beginnen.
  Dat soort onzin moeten we niet hebben.
  Ik hoop er voorlopig geen last van te hebben en wens jou veel succes met je verhuizing!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gisteren even mijn picasa bekeken en, grote schrik, al 90% verbruikt!!
  Heb een oplossing gevonden, ook een nieuw weblog mét nieuw mailaccount enz. Daar zet ik de foto's op en ik kopieer en plak ze in mijn nieuwe bericht op de gulle aarde. Ze komen dan NIET in mijn bijna volle picasa map maar staan bij het "schaduwblog".
  Hopen dat ik er weer een jaartje tegen kan.
  (Zoonlief zegt nu dat ik fraudeer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, zie nu dat ik ook een andere profielfoto heb LOL.
   Hoe kan dat nou weer.

   Verwijderen
  2. Dat is geen frauderen, dat is slim gevonden!
   Je foto is alleen groter volgens mij, Hanneke

   Verwijderen
  3. Hmmm, 't was ineens dat kerstkoekje geworden.
   Als het goed is is het nu weer de aarde.
   Ik weet ook eigenlijk niets van computers en internet.
   Druk vaak met m'n ogen dicht op "enter" in de hoop dat, als ik ze weer open doe, dat gebeurd is wat ik voor ogen had :-)

   Verwijderen
 9. Voor zover ik de gebruiksaanwijzing van Google/Picasa/Blogspot begrijp, kun je nog steeds foto's uploaden als je ze maar van tevoren verkleint naar minder dan 800*800 pixels. De meeste foto's hier zijn al kleiner, dus tellen niet mee. Eigenlijk zijn die grotere foto's alleen maar interessant als je wilt dat kijkers/lezers ze schermvullend kunnen bekijken door er op te klikken. Als je daar van af ziet, heb je geen last van limieten.

  http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=en&answer=1224181

  Met de Picture manager uit het Office pakket of met het handige gratis programma Irfanview kun je de foto's die je wilt publiceren op maat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bijna al mijn foto's zijn klein genoeg, Frans, en zouden niet mee moeten tellen. Toch kan ik geen foto's meer uploaden. Dat is juist het punt. Het klopt niet.

  BeantwoordenVerwijderen