zaterdag 19 februari 2011

Vogelexcursie, dag 2

Lekker geslapen, het is knap hoe ze zo’n kloostergebouw toch warm kunnen stoken! Het ontbijt bestaat letterlijk uit een hoorn des overvloeds. Om 9.00 uur vertrekken we naar Lauwersmeer. 
Het is erg koud, maar we zijn goed aangekleed. Mijn Architect krijgt een mutsje te leen van N. Later gaat de zon toch nog een beetje schijnen, maar het blijft guur. Toch is het heerlijk om buiten te zijn.
Dode vos

We gaan naar de Sylkajút, een mooie vogelkijkhut bij Ezumakeeg-Zuid in Friesland. De zeearend gaan we niet zien.We hebben een prima lunch met Groninger mosterdsoep, kibbeling en kroketten en dan weer de kou in, verder op vogeljacht. Tussendoor nog een warme chocolademelk en rond zessen zijn we terug in het hotel waar we door Robert ontvangen worden met een glaasje Beerenburg en een lekker hapje.
We hebben vandaag al zo’n 60 soorten vogels gezien. De groep hoor, niet ik!
Verkleden en weer heerlijk eten. We zitten aan tafel met J. en M. uit Spijkenisse en we hebben het gezellig.

Nico de Haan is een erg leuke man. We vinden het bijzonder dat iemand die al zo lang met vogels bezig is, toch nog steeds geduldig het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees aan beginners kan uitleggen. Sommige dingen heeft hij waarschijnlijk al 100 keer uitgelegd! Daarnaast heeft hij ook veel humor. Het is echt ontzettend leuk om deze dagen met hem op stap te zijn. Ik kan niet alle vogels zien, ik heb een vrij simpel verrekijkertje, maar soms door zo’n telescoop kijken is ook wel een ervaring.
Ik hoef ook niet alle vogels te zien, ik geniet er ook van om naar de mensen te kijken, hun enthousiasme en soms ook wijsneuzigheid. En vooral van het landschap.
Als ik een tafeleend, krakeend, kuifeend, pijlstaart, wintertaling enz. zie en in mijn vogelboekje nakijk, vind ik het helemaal geweldig. Maar over een paar weken weet ik dat allemaal niet meer, ik sla dat niet op. Ik ben hier ook om mijn hoofd 'leeg' te maken. Voordeel is wel dat ik elke keer weer enthousiast ben omdat het dan eigenlijk weer nieuwe soorten voor me zijn. En een flink aantal vogels weet ik heus wel te benoemen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten