zaterdag 1 februari 2020

Uit eten

Deze week 2x uit eten, afgelopen woensdag ter ere van Jan's verjaardag bij
Restaurant Backhuys in Winschoten. Niet helemaal vegan, maar vegetarisch, met een leuk gezelschap. Het was erg gezellig en we konden overnachten, heerlijk!



Vanavond gaan we met de Geschwister eten Bij Hamming in Garnwerd. Ik heb daar nagevraagd of het vegan kan, en dat kan. 



Wicher Werk was eigenaar bij 't Korensant, hier vlakbij in Molenrij en Sytze Greidanus was daar chef-kok. Wicher vertrok naar Verhildersum en nam het over van Dirk Soek. Sytze en Famke gingen verder in Molenrij, totdat zij met De Oude Sluis in Zoutkamp begonnen.
Zoiets ongeveer.

Bij 't Korensant hebben we in het verleden ook gegeten, maar toen waren we nog geen vegan, in 2011 en 2013.
Bij De Oude Sluis hebben we erg goeie ervaringen, Sytze kookt fantastisch vegan.

Ook hier Bij Hamming was het eten goed en erg lekker. Ik vond (een klein beetje), dat de kok zich er wat makkelijk van af heeft gemaakt bij de vegan opties. Zoals sommige dingen weglaten en niet vervangen. Als ik in de wat duurdere klasse uit eten ga, kies ik toch liever voor Sytze.

Maar het is een schitterende lokatie en gezellig was het! We hebben een taxibusje heen en terug genomen, dus hoefde niemand te rijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag geen anonieme reacties!