zaterdag 2 juni 2012

Rabarberjam



Toen we afgelopen zondag vertrokken bij ‘Jan wilde een tuin’ in Westerlee, kregen we een grote bos rabarber mee. Nou ben ik gek op rabarber, maar dit was ruim twee kilo!
Jan zei nog: anders gooi je het maar weg. Nee, nee, in huize Ontdekking/Engelwortel mag sinds begin dit jaar geen voedsel meer weggegooid worden.
Ik besloot er jam van te maken. Hier vind je het recept.


6 opmerkingen:

  1. Rabarber vind ik ook ideaal om als aanvulling te gebruiken als ik van een fruitsoort eigenlijk net niet voldoende heb om jam te maken.
    Bovendien geeft het inderdaad net die zure noot die soms nodig is om jam niet te klef-zoet te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me erg lekker,Angelika.
    Als je dichter bij me woonde,kwam ik even proeven.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik ook altijd Port in de Rabarbermoes, ik ben benieuwd hoe die in de jam smaakt. Grappig dat we veel overeenkomsten hebben. Gr Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Krak ... dat was m'n klomp, Jan, die breekt.

      Verwijderen
  4. Ik heb dit jaar al een aantal potten aardbeien- en bosvruchtenjam gemaakt. Echt zó veel lekkerder dan die uit de winkel! Deze rabarberjam komt er nog bij, lijkt me ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rabarberjam is heerlijk maar wel in combinatie met
    ander fruit dat voor wat extra zoet zorgt vind ik.
    Dit lijkt me een fijn recept, maar eens proberen.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen