Toen we afgelopen zondag vertrokken bij ‘Jan wilde een tuin’ in Westerlee, kregen we een grote bos rabarber mee. Nou ben ik gek op rabarber, maar dit was ruim twee kilo!
Jan zei nog: anders gooi je het maar weg. Nee, nee, in huize Ontdekking/Engelwortel mag sinds begin dit jaar geen voedsel meer weggegooid worden.
Ik besloot er jam van te maken. Hier vind je het recept.
Rabarber vind ik ook ideaal om als aanvulling te gebruiken als ik van een fruitsoort eigenlijk net niet voldoende heb om jam te maken.
BeantwoordenVerwijderenBovendien geeft het inderdaad net die zure noot die soms nodig is om jam niet te klef-zoet te maken.
Lijkt me erg lekker,Angelika.
BeantwoordenVerwijderenAls je dichter bij me woonde,kwam ik even proeven.
Groetjes Ans
Ik gebruik ook altijd Port in de Rabarbermoes, ik ben benieuwd hoe die in de jam smaakt. Grappig dat we veel overeenkomsten hebben. Gr Jan.
BeantwoordenVerwijderenKrak ... dat was m'n klomp, Jan, die breekt.
VerwijderenIk heb dit jaar al een aantal potten aardbeien- en bosvruchtenjam gemaakt. Echt zó veel lekkerder dan die uit de winkel! Deze rabarberjam komt er nog bij, lijkt me ook erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenRabarberjam is heerlijk maar wel in combinatie met
BeantwoordenVerwijderenander fruit dat voor wat extra zoet zorgt vind ik.
Dit lijkt me een fijn recept, maar eens proberen.
Natuurkieker Coby