vrijdag 26 april 2013

Un jour merveilleux

Bijna jarig en hup naar Groningen om dat te vieren, met allerlei leuke plannetje in petto voor de komende vier dagen.
Vanmiddag na het werk gelijk de trein gepakt, een eerste nachtje geboekt bij BudGett Hostel, daar is het altijd zo thuiskomen en worden we gastvrij ontvangen ... het is bijna jammer dat de studenten die daar werken afstuderen, want dan gaan ze natuurlijk ergens anders werken.
We eten bij Restaurant Weeva, de "Groninger Volksgaarkeuken", deze voor de VOLKSVOEDING belangrijke inrigting, ten doel hebbende voor zeer billijke prijzen deugdzaam en krachtig voedsel te verstrekken." Daar werkt een lieve, mooie man die ons ook weer hartelijk komt begroeten!

Daarna gauw naar de Oosterpoort … want ik heb kaarten voor het optreden van Julien Clerc! Alvast voor m'n verjaardag van m'n lief gekregen.
Dat was zo geweldig … 66 jaar is Julien inmiddels, zijn frivole krullen zijn er niet meer, maar die ogen, oh-la-la, die blik, zijn innemende lach, allemaal niks veranderd. Zijn stem veroorzaakt nog steeds kippenvel. Die typische loopjes in zijn zang, zo herkenbaar, niemand zingt zoals hij. Speciaal voor de Nederlandse tour doet hij ook This melody, hoewel dat niet eens z'n mooiste lied is, wel de bekendste.
Prachtig vind ik Hôtel des Caravelles  
Aujourd'hui, c'est le printemps, ta façon de dire
Ta façon de rire, un jour merveilleux pour être amoureux.
Amoureux... Aujourd'hui, c'est le printemps.


Ontroering, als hij zijn armen opheft om de zaal het refrein mee te laten zingen, wat prachtig klonk. Mon dieu, wat is het frans toch mooi!
Het is leuk om te zien hoe van het Gronings publiek op de eerste rij, de vrouwen hartstochtelijk uit hun dak gaan.


Trouwens, op een gegeven ogenblik staat de mooie pianiste op, schopt haar pumps uit en gaat swingend staand pianospelen. Alle blikken uit de zaal, óók van de vrouwen, gaan naar haar fraaie achterwerk.

Er mocht niet gefotografeerd worden, maar ik heb er toch een paar genomen, bijna allemaal mislukt, een paar zijn aardig gelukt. En Man heeft een (vaag) filmpje van This Melody gemaakt, met z'n telefoon.


Je hebt zo van die mannen die je graag eens stevig zou willen vastpakken, ik heb er een aantal, ik noem ze verder niet, maar die Julien is er een van.
Kijk maar naar dit fragment van een interview in Kunststof TV van 21 april.

Na dit onvergetelijk concert gaan we even koffiedrinken en daarna door naar cafe de Walrus … loop ik dat café binnen, o toeval, bots ik zomaar tegen weer een mooie zanger op, maar dan een Groninger, het kan niet op vanavond!


The Black Cult van Douwe Doorduin treedt hier op. Totaal anders … een fijne bak vol herrie.
Dag 1 is alweer voorbij, nu lekker slapen.


2 opmerkingen:

 1. Veel plezier met je mooie man(nen :o)! Je hebt er lekker weer bij...voor Groningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ik was echt wel fan van hem vroeger.
  Vond hem echt een stuk,Juliën Clerc.
  En nog steeds ziet hij er fantastisch uit.
  Wat een belevenis Angelika.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen