vrijdag 17 augustus 2012

50.000


Donderdagavond, we luisteren net naar het nummer Knockin’ on heaven’s door, maar met een schuin oog kijk ik steeds op m’n laptop naar het totaal aantal pageviews, 49.995 … 49.997 … en ja hoor  - tada - 50.000, dat is me toch wel weer een mijlpaal.

Bijna een jaar geleden loofde ik nog een tegoedbon uit voor de 10.000 pageviewer.
Vorige week dacht ik nog … zal ik iets leuks verzinnen voor de 50.000ste?
Maar daar ben ik niet meer aan toegekomen, ik werk me op het moment drie slagen in de rondte.

Toch even stil staan bij het bloggen. Als ik ’s nachts niet kan slapen omdat ik maar blijf malen, verzet het m’n gedachten, het is een uitlaatklep en de reacties van m’n lezers doen me zo goed, jullie hebben geen idee hoeveel!
Bloggen is dus leuk. Ook de blogs van de anderen bijhouden vind ik leuk.
Hoewel sommigen het je niet makkelijk maken om te reageren. Er zijn er bij waar je moet bewijzen dat je geen robot bent èn je bericht moet eerst nog goedgekeurd worden.
Ik heb met mezelf afgesproken dat als ik een reactie bij een Blog wil plaatsen, ik 1 keer zo’n rare code overtik, lukt het niet dan helaas, pindakaas, gaat het over. Dan maar geen reactie. Als men het je zo moeilijk maakt, wil men misschien liever helemaal geen reacties, dat kan natuurlijk ook.

Dan zijn er nog Blogs waar je wel makkelijk kunt reageren, maar er wordt nooit op geantwoord. Het is niet duidelijk of je reactie wel gelezen wordt, of wel gewenst is. Dan stop je uiteindelijk met reageren, want tegen een muur praten die niks terugzegt schiet ook niet op.

Ik probeer wel altijd te reageren, gaat ook niet altijd hoor, soms lukt het niet om iets terug te zeggen, het hoeft ook niet altijd.
Maar ik hoop dat het wel duidelijk is dat ik alle reacties lees, ik kijk er elke dag weer naar uit of er reacties zijn.
Verder heb ik moeite met anonieme reacties, het geeft me een beetje een unheimisch gevoel, op een gegeven moment verwijder ik ze toch maar.

Het schijnt bij Blogger soms onduidelijk te zijn hoe je moet reageren, dus ga ik nog niet ook ingewikkeld doen met codes of goedkeuringen. Sinds ik blog heb ik nog nooit iets raars meegemaakt, Blogger heeft denk ik een goede spambescherming. Al met al is bloggen vooral leuk.

Nou, 50.000 pageviews dus, op naar de 100.000. Zal ik nog iets feestelijks doen?
Nou vooruit, je krijgt een biertje/wijntje van me, in café Marleen in september of oktober als ik er ben en als je me ziet en tegen me zegt dat je dit blogje van 50.000 gelezen hebt.

Verder ga ik stug door met blogjes schrijven over van alles, met de hoop dat ooit de periode aanbreekt van de reden waarom ik dit blog ooit begon: de ontdekking van Groningen.

20 opmerkingen:

 1. Wil je wel geloven dat ik daar bijna nooit naar kijk,hoeveel pageviews ik heb.
  Maar,je hebt een hele mijlpaal te pakken.
  Proficiat,hoor.

  Als ik het goed heb,heb ik mijn spamcode uitgeschakeld.
  Ik vind de code voor mijzelf bij anderen niet echt heel erg.
  Ik respecteer het,als iemand het veiliger vindt.
  Wel is het vervelend,als je een code in hebt getikt,en dat die niet goed ingetikt is,omdat de code bijna onleesbaar is...dan baal ik wel even,maar ga stug door.
  Ik reageer tot nog toe bij iedereen die ik volg.
  Het kan natuurlijk zijn,dat het er op een gegeven moment teveel worden en dan moet je gaan kiezen.
  Ook ik vind het leuk om reactie's te krijgen,want dan weet je dat het gewaardeerd wordt wat je laat zien op je blog.

  Succes met het behalen van de volgende 50.000.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met de 50.000. En als je begin oktober op de songclub komt krijg je wel een wijntje van mij.:)
  Groet, Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! ´k Heb vorig jaar nog meegekeken of ´k misschien de 10.000ste was, volgens de teller zat ´k er toen 4 vanaf. (even uit het blote bolletje)
  Angelika, op naar de 100.000, aan mij zal 't niet liggen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms voel je je, dankzij geniepige familieleden, gedwongen om anoniem te reageren, sorry, zelfbescherming, letterlijk alles wordt aangegrepen om je belachelijk te maken voor je omgeving. Anoniem blijven heeft dus meestal niets met de blogschrijver te maken. Gefeliciteerd met de 50.000, je blog is het waard. Enne, rozebottels met 2/3 ananas is ook lekker of met verse gember.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ok, dit is even priegelen waard: Gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha leuk Angelika, 50.000 pageviews, dat begint er op te lijken.
  En eigenlijk verbaast het me niet want je hebt een leuke, gevarieerde en toegankelijke blog.
  Ik kom altijd met genoegen even een bezoekje brengen.
  Als je bij mij reageert zie je dat de reactie eerst goedgekeurd moet worden, heeft toch te maken met ongewenste reacties die zo niet op mijn weblog kunnen verschijnen.
  Maar reacties zijn net als bij jou heel welkom hoor!
  Ik wens je nog veel blogplezier, veel bezoekers en uiteindelijk het uitkomen van je dromen en op naar de 100.000
  pageviews!!!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, 50.000 pageviews. Gefeliciteerd! Ik heb ook moeite met die anti-robot code. Die zat er bij mij gewoon op in het begin, en pas later had ik door hoe ik hem kon de-activeren. Maar ook ik heb gelukkig geen nare ervaringen met reacties.
  Angelika, ik bewonder je voor de manier waarop je zo actief en leuk steeds weer je droom nieuw leven inblaast. Ik lees je graag, hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Allemaal bedankt voor jullie reacties en felicitaties. Superleuk vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervolg op bovenstaande reactie, beginnend met: Soms voel je je. Ik heb er gisteren veel over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat dit niet erg in balans is. Ik een veilig gevoel en jij een onbehagen, dat is nooit mijn bedoeling geweest. Daarom is dit mijn laatste anonieme reactie op jouw blog. Als ik zelf een blog neem hoor je het van me, nu nog niet mogelijk. Blijf Groningen ontdekken en geniet van Grunn. Moi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anoniem, wat Hendrika zegt wilde ik ook zeggen, verzin gewoon een internetnaam.
   Heb ik ook heel lang gedaan. Het gaat me om het woord anoniem wat me tegenstaat, niet je reacties.

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd! Je schrijft leuk en gevarieerd. En wie weet komt je droom oooooit(???) uit :-D!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Anoniem: je kunt ook een pseudoniem aannemen, doe ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Angelika, ik geniet van je blogs. Jij laat mij onze provincie met andere ogen bekijken en beleven. En anoniem reageren; IK doe er niet aan mee. Ieder mag weten wie er achter de reactie zit. Vandaar dat er ook bij enkele blogs een foto van me staat.
  Oh ja, nog een vraagje; je glazen vazen hebben aan de onderkant een groen kleurtje. Is dit licht? Ik vind het zo mooi, ik wil zelf een poging wagen.
  Heb het goed.
  Groeten
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Gerrie, ik heb de onderkant van de vaasjes groen geverfd met glasverf. Als je ze met water vult krijg je dat mooie effect. Zie hier: http://ontdekkingvangroningen.blogspot.nl/2012/04/fleur-en-kleur-groen-en-glas.html

   Verwijderen
 13. Gefeliciteerd Angelika, ik lees je blog met veel plezier en ik schrijf mijn naam er maar gewoon onder, dan weet jij wel wie ik ben mag ik hopen. Op naar de volgende 50.000! Tot gauw ziens in Grunn.

  Gtoetjes Bonnie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kan natuurlijk voor de volgende songclub een liedje over bloggen schrijven: moet ik nog even over nadenken. We zien elkaar wel weer in het kleine cafe, dat gelukkig niet aan de haven ligt.

  George

  BeantwoordenVerwijderen