zaterdag 23 april 2016

Lente in Molenrij (dag 1)


Tijd voor een weekje Groningen. Naar m'n favoriete plekje in Molenrij. Camping Horizon heet nu De Horizon slapen in hutten. Dus geen camping meer, hoewel we de vorige keren daar geen last van hadden, vind ik het wel een verbetering. We zijn hier voor de 4e keer en hebben nu alle maten hutten een keer gehad. We logeren deze week in een van de nieuwe hutten, de kleinste soort, omdat we dat leuk vinden, maar ook omdat dat in deze zware tijden budgettair beter bij ons past. Deze hut heeft geen aparte slaapkamer, maar een slaapplateau waar je zo nodig met vier personen kunt slapen. Deze hutten zijn geweldig en heel betaalbaar!

De weersvoorspelling voor deze week is dramatisch, maar dat maakt ons niets uit uit, we gaan voor de rust.

In de middag pakken we de trein naar Groningen, en daar de trein naar Winsum. Als we daar aan komen zijn we even in de war, want het infobord bij de bushalte geeft geen bus naar onze bestemming aan. OV9292 maakt er helemaal een potje van, het geeft een advies voor een onduidelijke rondrit met twee bussen. De pizzeria staat wel vlakbij de bushalte, maar de eigenaar heeft duidelijk geen zin om iets over bussen te vertellen. In een folderrek heeft hij wel folders met dienstregeling staan, maar die zijn van vorig jaar.
Gelukkig komt er een meisje bij de bushalte staan, en zij zegt in het Engels (zij is Britse) dat busje nr. 68 gewoon op tijd komt, los van de vermeldingen op het elektronische bord.
Zij werkt in Pieterburen, bij de Zeehondencrèche, en we hebben een leuk gesprek met haar.

De uitermate vriendelijke chauffeur stopt aan het begin van de Haven en wij lopen met onze twee rolkoffertjes, van de ene begeeft een wieltje het bijna, de Horizon op. Ik word altijd heel blij als ik hier arriveer. Met een koffertje met kleding, en 1 met proviand, zodat we zo min mogelijk geld hoeven uit te geven.
We hebben deze keer hut nr. 3 en het is weer superleuk. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaars Anneke en Sjaak.


We springen na aankomst gelijk op de fiets (kun je hier huren), en halen nog even voor sluitingstijdl wat brood en groente bij de supermarkt in Kruisweg. Het leuke biologische winkeltje in Kloosterburen, De Fledder is helaas al dicht.In ieder geval kunnen we wat eten betreft een paar dagen vooruit:


Voor het avondeten pluk ik wat jong zevenblad en samen met champignons, paprika, prei, courgette, ui en vegagehakt wordt dat een heerlijke flans met tomatenbulgur.
Ik maak het bed op, eigenwijs als we zijn slapen we in de lengte ipv in de breedte, is ook handiger wat betreft het leeslampje. 


We logeren in een schilderij! Ookal wordt het pokkenweer, we zitten in ons hutje en kunnen desnoods de hele week uit het raam kijken, 100x beter dan een TV.

We zien een vos in de verte, vele vogels, we horen een nachtegaal en balen een beetje dat we de verrekijkers vergeten zijn. Het uitzicht is fraai omdat de bomen nog zo transparant zijn.


1 opmerking:

  1. Eindelijk weer in Groningen, komen jullie nog langs ?
    Wel mooi weer meenemen.
    gr Jan Wilde een Tuin.

    BeantwoordenVerwijderen