woensdag 27 april 2016

Lente in Molenrij (dag 5)

Koningsdag vandaag, maar daar hebben we niks mee. Eerst een lekker ontbijtje:


We gaan naar Warffum, naar het Hoogelandmuseum.
We zijn er eerder geweest, met al die leuke oude gebouwen van hoe men vroeger woonde en leefde. Maar er is nog een paar dagen de tentoonstelling over Marten Toonder senior (de vader van) en we hoorden dat het zo'n bijzonder verhaal is, over deze man. Hoe komen we daar? Met de bus en de trein. Zelfs op een feestdag lukt dat, als je de tijden maar in de gaten houdt.


We weten dat je in Warffum na het station een leuk boekenwinkeltje tegenkomt, maar we doen het niet, want in Kloosterburen zit er ook nog een, en dat soort winkeltjes kun je nooit verlaten zonder boek(en).
Het is inderdaad een bijzonder verhaal over die Toonder:Een kleine tentoonstelling, dat wel, dus gauw klaar. Nog een rondje Warffum en met de trein terug naar Winsum. We gaan even kijken of het bij de Gouden Karper gezellig is, en dat is het!

We kunnen zelfs nog even buiten zitten, het weer is toch beter dan verwacht. Als het begint te regenen gaan we naar binnen en begint de band te spelen, hartstikke leuk.De buschauffeur heeft geen apparaat om in te checken, dus mogen we gratis mee. Gezellige vent, heel leuk gesprek met hem.
Bij onze hut aangekomen wat vitamientjes plukken en een lekker maaltje gekookt. Parelcouscous met pesto en vega-gehakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten