maandag 1 mei 2017

60 in Groningen (4)

Vanmorgen kwam ik erachter dat ik mijn OVchipkaart miste. Waar kon die zijn? Dat is wel heel vervelend, want de huur en de kaartjes voor de fietsen staat erop. Ik moet hem gisteren onderweg verloren zijn. Op de foto's die Mijn Architect van mij maakte, terwijl ik een foto nam, kon je zien waar ik hem nog had en waar niet. Ik stop die kaart namelijk altijd in het hoesje van de telefoon. Dus konden we bedenken dat hij hem met grote zekerheid in het koolzaad uit het hoesje gevallen moet zijn.
Toevallig kwam de eigenaresse van het motel aankloppen: ‘Ik heb een rare vraag, bent u misschien een OVkaart kwijt?’ Huh, hoezo, ja, is tie gevonden dan?
Nou, het stond op facebook.  Maar dat zag ik niet omdat ik niet bevriend ben met die persoon.
We moesten maar naar de Braderie gaan en vragen naar die en die. Na een hoop vijven en zessen vonden we eindelijk degeen die mijn kaart had. Toen we aan kwamen lopen, werd ik onmiddelijk gefeliciteerd met mijn verjaardag, dat was zo grappig! (Had men natuurlijk mijn geboortedatum op de kaart gezien). Wat geweldig en wat een opluchting!
We blijven nog wat rondhangen op die braderie, drinken een wijntje en pakken dan de trein naar Groningen.


In de stad gaan we een hapje eten bij het Concerthuis in de Poelestraat, friet en er is zowaar een lekkere vegan noodlesalade.We worden opgehaald bij het station door een fb-vriendin om op bezoek te gaan bij andere fb-vrienden. Die zijn al een stapje verder, zij hebben een prachtige boerderij gekocht.
Die gaan we bewonderen, heerlijk eten en we kunnen ook blijven slapen, weliswaar op luchtbedden, maar superleuk allemaal! Geweldig leuke, lieve mensen en schattige hondjes.
De volgende morgen, na een fantastisch ontbijt, worden we in de Dodge naar het station in Grijpskerk gereden. Vanuit daar de trein naar Groningen en weer terug naar Gouda. zo komt er weer een eind aan een aantal heerlijke dagen in Groningen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten