zaterdag 20 augustus 2022

Open Tuinen Estafette

De afdeling van Groei en Bloei, Stadskanaal, is dit weekend als laatste te bezoeken. We gaan met tuinvrienden Jan, Henri en Annie.

We bezoeken De Stonefarm in Stadskanaal en Acht is meer dan duizend in Onstwedde. De Stonefarm is een vrij grote tuin van 2 ha en, zoals de naam zegt, vind je er veel stenen en zwerfkeien. Mooie planten, bomen en heesters, leuke paadjes en grote gazons. Ook veel, zoals ik het noem, frutsels. Vaak heel leuk, zoals een hagedis van ijzer hier en daar, maar het blijft oppassen dat het niet teveel afleidt van de planten. In zo'n grote tuin kan wel wat, ik moet mezelf ook altijd terechtwijzen als ik weer iets neerzet.

Het is zeker een mooie tuin om te bezoeken. We werden door de eigenaars ook hartelijk ontvangen met koffie en wat lekkers.



Heel groot blad!


Henny tussen de theepotten ...

De volgende tuin heet Acht is meer dan duizend, een naam waarover je je afvraagt wat dat zou betekenen. Acht is geen getal, maar bedoeld in de betekenis ‘ergens acht op slaan’, aandacht aan besteden en dat is dus meer waard dan bijvoorbeeld duizend euro.
Een tuin van 3500 m2, verdeeld in verschillende tuinkamers. Er zijn ook plantjes te koop. Mooie tuin met lekker volle borders. Veel fruitbomen en bessenstruiken. De eigenaar maakt daar vruchtenwijn van.


Henri gaat hier helemaal op in de tuin.



We mogen verschillende soorten proeven. Zoals rode bes, braam, blauwe bes. Sommige vind ik wel lekker, hoewel het veel zwaarder dan wijn smaakt en sommige vind ik niet lekker. We kopen een fles rode bes, smaakt meer naar een dessertwijntje. Misschien leuk in een klein glaasje bij Eet Lekker Mee.


2 opmerkingen: