zondag 9 september 2012

Groningen en Appingedam

Na een leuke avond, gisteren, hebben we overnacht in de fijne B&B Turftorenstraat van de kunstenares Trijntje Stelma. Omdat het fantastisch weer is kunnen we heerlijk ontbijten op het dakterras met uitzicht op de toren van de A-kerk.Na vertrek brengen we onze bagage naar de volgende logeerplek, het BudGett hostel. Er blijkt vandaag een rommelmarkt op de Vismarkt te zijn, dus die pakken we mooi even mee.
Mijn Architect vindt twee boeken voor 1,50 van W.F. Hermans die hij nog niet kende. Ik vind een gaaf Ravellivaasje voor 5 euro. Op de Goudse markt zou die minstens 20 euro kosten!
Opeens zie ik dat Mijn Architect schoenen staat te passen, en warempel ze lijken goed te zitten. Mooie schoenen, amper gedragen voor tien euro.
Dat zijn leuke aankopen. Gezellig is het ook op die markt.

We drinken een cappuccino bij Huis ‘De Beurs’ en nemen daarna de trein naar Appingedam. We gaan nog even de tentoonstelling Inspirerend Groningen bekijken, waar een aantal bekende Groningers de bezoeker laten delen in hun ervaringen en uitleggen waarom Groningen inspirerend is voor hun leven en hun werk, waarom ze ervoor gekozen hebben hier te wonen en wat zij zo bewonderen in Groningen.


De deelname van Arnold Veeman, met kloostermoppen die ik binnenkort ga maken
In Appingedam zien we wasgoed in de straten hangen, de dames van de VVV leggen ons uit dat het de resten zijn van het Italiaans weekend - Venezia del Nord, onderdeel van de Damster Stadfeesten. Erg leuke plaats dat Appingedam.

Venezia del Nord

We drinken nog wat op een terrasje en nemen dan de trein naar Warffum. Daarvoor moeten we overstappen in het kleine dorpje Sauwerd (woonplaats van Ranomi). We moeten wel een half uur wachten, maar vinden dat helemaal niet erg. Het is er zo rustig en vredig, we hebben genoeg te lezen bij ons en genieten van de complete stilte. En kat komt bij ons onder de bank liggen.In Warffum gaan we kennismaken met mensen waar we een paar dagen gaan logeren in onze vakantie in oktober. Zij zijn dan zelf op vakantie, zodoende.
Een leuke ervaring en tevens handig om eens uit te proberen hoe het bevalt, het treinverkeer in de provincie.


We pakken de trein terug naar de Stad en gaan een hapje eten. We zijn ruim op tijd voor een  muziekavond in Café Marleen, een optreden van Harry Niehof. Een mooi, intiem optreden met nieuwe en oude liedjes, zoals meestal weer een bijzonder sfeertje in dat Klaain Café.


Om drie uur verlaten we het café en wandelen naar ons hotel voor een kortenacht, maar prima geslapen. Om kwart voot tien de volgende morgen zitten we in de trein huiswaarts en veel te snel is een heerlijk weekendje Groningen weer voorbij.

6 opmerkingen:

 1. Als Groningse geniet ik altijd van jouw site en deel jouw passie voor Groningen! Ik ben dol op stad en provincie. Op de taal, historie, cultuur en natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook altijd zo leuk om te lezen hoe je Groningen ervaart.
  En ik wist helemaal niet dat er afgelopen zondag een rommelmarkt was op de Vismarkt. Helaas gemist dus!
  Kom je wel eens in eetcafé Moeke Vaatstra in Zuidwolde?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het (nog) niet, zal het op m'n todo-lijstje zetten, bedankt voor de tip.
  We gaan trouwens onze volgende vakantie ook naar een tip van jou in Westerwijtwerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk joh! Weet je al wanneer je gaat? Je zult het vast mooi vinden. Het is zo'n heerlijke plek.

   Verwijderen