zaterdag 20 oktober 2012

Om op te vreten: Knipselbonen en jong talent


Nieuweschans heeft een geweldig cultureel centrum, De Oude Remise, in een monumentale locomotievenloods, een schitterend gebouw. We zijn er al vaak geweest, de eerste keer in 2008, voor optredens of voor de lekkere taartjes.
Het muziekfestival Groningsch Peil heeft dit jaar ook een editie Oost-Groningen, met vanavond hier in de Remise live optredens van jong, aanstormend talent. Eén naam ken ik al van youtube: Call me Skinny.
Ik sta nog een beetje in dubio, we kunnen ook naar Winschoten vanavond, daar is vanavond in de Tramremise het Groninger Gitaar festival met Bert Harders en … Jan Akkerman.
Maar dan moeten we wel weer in de auto. We kiezen uiteindelijk toch voor de Remise, een beetje uit gemakzucht. Het zal uiteindelijk een beste keus blijken.

Eerst eten we heerlijk daar. Er wordt ons Knipselbonenstamppot aangeraden.
Daar gaan we voor, echt een heerlijke Groningse maaltijd. 
Oudere Groningers kennen de traditionele Knipselbonen, of dreuge bonen, nog. Volgens de mensen van de Oude Remis moeten het de lekkerste, maar moeilijkst te vinden bonen zijn. Het verwerken is nogal tijdrovend. Ze worden met peul en al gedroogd. Bij het bereiden worden ze in stukjes van 2 cm geknipt. Dan moeten ze een hele nacht weken.
Ik vertel de kok dat ik het heerlijk vind en zeg als grap dat ik ze ga kweken. Hij zegt dat hij ze dan wel van me wil afnemen.

Na het heerlijke eten wacht ons nog een ontdekking. Singer/songwriters, aanstormend talent uit Groningen. We gaan er eens goed voor zitten en zijn helemaal enthousiast. Douwe Doorduin (hooguit 18 jaar en dan een song schrijven die Death as an option heet), heeft inmiddels de band The Black Cult gevormd en Call me Skinny (Tommy Meyborg en Daan Wahle), kriebel langs de ruggegraat en kippevel.
Ah heerlijke gitaren en drum, en goeie stemmen.
Melvin Bonnet (Peter van de Wey), die is leuk. Cabareteske troubadour zegt hij zelf. Bijzonder.


Douwe Doorduin
Melvin Bonnet
Tommy Meyborg
Daan Wahle
Call Me Skinny
We maken filmpjes en foto's en genieten met volle teugen van deze jonge artiesten. Alle drie verschillend. Behalve dat ze erg goed zijn, zijn ze eigenlijk ook om op te vreten …
Ik had deze knullen en de Remise vanavond wel wat meer publiek gegund, want ondanks weinig publiek bruiste het van enthousiasme!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten