maandag 22 oktober 2012

Vakantie voorbij


De vakantie is voorbij. We hebben lekker uitgeslapen en gaan ontbijten bij Coffee break, die tien jaar bestaan, dus een minigebakje traktatie erbij.

We bergen onze bagage op in een kluis op het station en rijden naar het autoverhuurbedrijf om onze auto in te leveren. Ze zijn daar zo vriendelijk om ons terug te brengen naar het station. Ik wil nog even de stad in om bij Apotheek Venema Edelzalf te kopen, ik las erover op Groninganus' blog, en dat vind ik een leuk souvenier om mee te nemen. Het is eigenlijk luieruitslagzalf, maar de verkoopster vertelde dat het prima helpt bij die pijnlijke velletjes naast je nagels.


Souveniertjes

Ook moeten we voor vertrek nog een eierbal eten, want wie weet hoe lang het weer duurt voor dat weer mogelijk is.
Ik rek en rek, ik wil nog niet terug. We gaan nog koffie drinken op het terras van de Kosterij, daar zit je in de zon, maar uiteindelijk moeten we toch de trein terug naar huis pakken.Er is niks in huis, dus gaan we nog wat eten bij de Italiaan, een afsluitend vakantiemaaltje, wat hier toch weer een beetje tegenvalt, zucht … het is weer voorbij.


Het was zo'n geweldig leuke vakantie, zo lekker vol met allerlei verschillende dingen. Als men vraagt waar was je op vakantie en ik Groningen antwoord, kijkt men vaak wat meewarig en zegt: o, ja Nederland is ook best mooi. Het is bijna niet uit te leggen wat wij voor een flitsende, avontuurlijke, heerlijke vakantie hebben gehad …!

8 opmerkingen:

 1. Het was voor jullie weer genieten geblazen op deze vekaanzie, veel leuke dingen gedaan, heimweesouveniers meegenomen. Ik heb vanaf de zijkant meegenoten :-D. Er gaat toch echt niets boven Groningen?!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het vooroordeel tegen Groningen lijkt onuitroeibaar. Sommige Groningers zitten daar niet mee, ze denken: Laat het maar mooi rustig blijven hier. Maar dat vooroordeel werkt economisch natuurlijk wel nadelig uit. Fijn dat er dan zulke goeie ambassadeurs zijn als jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Harry, en toch denk ik dat ook wel hoor, laat het mooi rustig blijven ...

   Verwijderen
 3. Fijn,dat je zo genoten hebt in je geliefde Groningen.
  En wij mochten meegenieten.
  Dankjewel.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dank jou Ans, voor al je bezoekjes aan mijn blog!

   Verwijderen
 4. Zoals jij het vertelt, lijkt 't bijna of je graag van die pijnlijke nagelriempjes hebt, om een beetje Groningen op te kunnen snuiven :)
  Fijn, dat je weer zo'n leuke vakantie hebt gehad!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen