zaterdag 6 oktober 2012

Don Juan
Na een dag van lekkere hapjes en slenteren door de stad Groningen op onze eerste vakantiedag gaan we vanavond naar een voorstelling van het Noord Nederlandse Toneel in de Stadsschouwburg.
Een bijzonder hilarische en wervelende voorstelling over de vrouwenverleider Don Juan
van Molière.Uit de omschrijving: Het NNT bewerkt ‘Don Juan’ tot een beweeglijk feest, een komedie met onstuitbare levenslust als motor. Dana Nechushtan (o.a. ‘Nachtrit’, ‘Annie M.G.’ en ‘Dunya en Desie’) regisseert het stuk als een anarchistische komedie over hypocrisie en moraal anno 2012.

Het hele stuk heb ik met plezier zitten kijken, vooral de scène waarin een verpleegster en arts d.m.v tekst en zang elkaar proberen af te troeven.
Als Don Juan uiteindelijk in elkaar geslagen wordt, keek ik soms wel even weg, dat vond ik knap, maar wel heftig gespeeld.Na de voorstelling gaan we nog wat drinken bij de Oude Wacht en raken in gesprek met Jaap en Frank, twee jonge Groningers die niets moeten hebben van dialect of muziek in het Gronings. Maar ze vertellen ons nog wel waar we de lekkerse koek moeten kopen. Hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten