zaterdag 2 maart 2013

Weekendje weg

We hebben nog een Hotelcadeaucard. Van 110 euro. Hij ligt er al bijna een jaar en voordat hij in een la verdwijnt en vergeten wordt, heb ik de website maar eens bekeken.
Je kunt kiezen uit duizenden hotels. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk waar voor m'n geld.
Mijn eisen: Ik hoef geen sterrenhotel, mag heel eenvoudig zijn en graag meer dan 1 nacht zonder dat er veel bijbetaald moet worden. Ook op een leuke plek en goed te doen met openbaar vervoer.
Ik ga naar de website van de cadeaubon en natuurlijk begin ik eerst te zoeken in de provincie Groningen.
Vergis je niet ... bijkomende kosten zoals toeristenbelasting een bedrag per persoon per nacht, heel verschillend, en het bedrag aan reserveringskosten dat voor 1 nacht minder is dan voor 2 of 3, vreemd.
In ons geval zijn de reserveringskosten 18,50. Dus dat kan ik al gelijk van de 110 aftrekken. Er worden soms belachelijke bedragen gevraagd voor toeristenbelasting, tegen de 5 euro p.p. per nacht. Dan blijft er niet veel meer over van onze bon. Fijn is ook als het ontbijt inclusief is.

Er is niet veel keus aan aangesloten hotels met aantrekkelijke prijzen in Groningen.
Dan zie ik dat er ook aanbiedingen zijn met 3=2 actie: 3e nacht gratis. Ik zoek op die actie en rond de 100 euro. In Groningen geen, 1 in Friesland en 1 in Drenthe.

Ik kies ‘alle prijzen’ en krijg dan vijf keuzes van 139 t/m 250 euro.
Bedum en Pieterburen zijn het goedkoopst met 140 euro, Martinihotel in de stad komt op 223 euro en Westerlee is 250 euro, maar die kan je beter met groupon doen.

Dit weekendje weg zal geen Groningen worden, ik heb iets anders gevonden om die bon te besteden en er zoveel mogelijk uit te halen. 
Het gaat Texel worden, drie nachten met ontbijt en maar 16,50 bijbetalen! Morgen gaan we.

2 opmerkingen:

  1. Dat wordt vast genieten.
    Veel plezier.
    Want het is er schitterend.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen