zondag 1 september 2013

Gronisch Tuinieren


We gaan met onze vrienden naar Domies Toen in Pieterburen. Domies Toen (de tuin van de dominee) is een oude pastorietuin, waar veel stinzenplanten staan, in het Gronings ‘Börgbloumkes’ genaamd, verder groeien er veel wilde planten en is er een Middeleeuwse kruidenroute uitgezet. De 'slingertoen' is aangelegd in 1881.


uitgebloeide slanke sleutelbloem in Domies Toen
Vandaag is er een middag genaamd Gronisch Tuinieren, over lusten en onlusten van het tuinieren. We krijgen een rondleiding door de tuin. Nu ik hier met ‘tuinproffessionals’ loop bekijk ik de tuin weer met andere ogen.

Daarna begint het programma in het kerkje.
Alma Huisken uit Molenrij vertelt over de composthoop. We zijn al vaker bij haar tuin in de buurt geweest, maar tot een bezoek kwam het steeds niet. Ik heb twee boeken van haar, Eten, 100 favoriete recepten van Alma Huisken en Van het land, wat een heerlijk boek is.Dan komt cabaretière Harmien Slier, met assistentie van juffrouw Bats, die samen op hilarische wijze de impact behandelen die het tuinieren op lijf en leden heeft. En daarna nog een lezing van de tuinontwerper Jasper Helmantel.De middag wordt afgesloten met mooie Groningse liedjes van Arnold Veeman.
Hij zingt prachtig, de muziek komt uit de computer … ik zie hem toch liever met z'n contrabas.
Maar ik ben weer ontroerd bij het nummer De woarhaid.


Hierna gaan we naar Noordpolderzijl, in 't Zielhoes wat drinken met povverd en bitterballen. Ook even over de dijk kijken.
Een leuke dag met z'n vieren.

2 opmerkingen:

  1. als ik dit leest en zie word ik al enthousiast wat leuk om dat met een klein groepje te doen en ze warm verteld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. En wat heb jij een mooie blog!

      Verwijderen