zondag 19 april 2015

Voorjaar op Texel (dag 4)
Een frisse dag, maar prima om te fietsen. We fietsen eerst zuidelijk, naar 't Horntje, het gehucht bij de veerhaven. Dreigende luchten, maar ook genoeg stukken blauw. 
Mijn Architect moet natuurlijk daar even de nieuwbouw van dichtbij bekijken.


Doorfietsen over de Rede, een prachtig fietspad aan de zuidoostkant van het eiland. Wat een rust en leegte hier.
Schapen met lammetjes, vogels, zee en horizon.

Dan verder over de weg die Redoute heet, genoemd naar een voormalig fort. We komen bij Fort de Schans, een door natuurmonumenten gerestaureerd fort waar Napoleon ooit op inspectie geweest schijnt te zijn.Nog meer historie, Mijn Architect wil naar de begraafplaats van de Georgiërs, hij heeft daar ooit een documentaire over gezien die nogal indruk gemaakt heeft.
Op deze begraafplaats is een groot deel van de gesneuvelde en gefusilleerde Georgiërs begraven. Lees hier meer van deze geschiedenis.
Na dit aangrijpende verhaal fietsen we naar Oudeschild, voor een hapje en een wijntje. De zon breekt nu door en het wordt heel behaaglijk.
Mooie, glinsterende zee met wit schuim.

Op de terugweg komen we langs nog een oorlogsmonument:


Als we bij ons hotel aankomen eerst maar een wijntje op het terras en alle indrukken noteren.


Als we trek krijgen fietsen we naar Paal 9. Daar vinden we het eerste vegan gerecht op een kaart, de befaamde Dutch Weed Burger. Lekker hoor!Na zo'n heerlijk maaltje en de hele dag in de buitenlucht slapen we bij terugkeer als roosjes!Geen opmerkingen:

Een reactie posten