maandag 25 april 2016

Lente in Molenrij (dag 3)

Het weerbericht maakt zich waar, buien, windstoten en koud! Maar we hoeven er nog niet uit, we genieten van het uitzicht dat elke paar minuten anders is. Dat je zo met het weer leeft op het platteland, dat heb je in de stad niet.
Ook tijd om een gemiste uitzending van de Hokjesman te kijken ... de nieuwe hutten zijn allemaal voorzien van eigen wifi.

Tussen de middag wagen we het, op de fiets naar Leens. Ik wil bij de kringloop kijken of ik een vergiet vind, ik vind het lastig eten koken zonder. Maar vorig jaar was veel keus in vergieten en zeven, nu is er niks. Wel een kunststof spatel, die is ook niet in het huisje, en hoewel de koekepannen bijna overleden zijn, kan ik er niet met ijzer in roeren.Bij de bakker drinken we een kopje koffie en kopen broodjes.
Daarna naar de jumbo voor nog wat boodschappen en terwijl we naar buiten stappen begint het te regenen. We vluchten een winkel in en dat blijkt toch zo'n leuke zaak.

Het Winkelhuis is ‘shop in a shop’ concept waarbij een aantal winkels zich vestigen in één grote winkel met een kassa. Geen standaard assortiment, maar bijzondere producten die zijn ingekocht, gemaakt of ontworpen door 18 kleine ondernemers. Het zit er alweer twee jaar, ontzettend leuk!

Als het weer wat droger is fietsen we terug. We genieten weer van het uitzicht op het veld, zien twee grote hazen spelen en later is een vos van alles aan het doen. We krijgen er geen genoeg van, uit het raam kijken.
's Avonds maak ik van de bulgur weer een andere flans: met groente, diepvrieserwtjes en kipstuckjes van de vegetarisch slager. En nog is de bulgur niet op.


2 opmerkingen: