maandag 2 oktober 2017

Vekaanzie in Grunnen (2)

Vanmorgen een beetje brak. Maar na wat druiven, banaan en paracetamol weer helemaal oké. Lekker uitgeslapen. We fietsen naar de Vegansuper in de Ebbingestraat, dat is vlakbij de bnb. Alles is daar veganistisch, geweldig dat Groningen zoiets heeft!
We nemen daar koffie en een broodje hamburger.


We slaan nog wat proviand in en dan verlaten we de stad. We pakken de trein naar Usquert. Het voelt heel vrij om zo basic op vakantie te zijn. We hebben twee tassen op de fiets een met kleding, handdoek, kussensloop en toilettas en een met proviand. We hebben geen laptops bij ons, dat was vooral voor Mijn Architect even slikken (hij heeft wel de iPad in z'n rugzak), maar we zullen komende dagen toch vaak zonder WiFi zijn. Verder hebben we twee slaapzakken onder de snelbinders. Dat is alles.Als we vanaf het station in Usquert met stevige wind naar 't Zielhoes fietsen zien we iemand met iets wat lijkt op een wapperende lap. Dichterbij gekomen zien we dat het een vrouw is die een witte jurk in de boom wil hangen. Ze is net wat te klein en Mijn Architect biedt aan om te helpen.
Het is een schitterend gezicht, die jurk in de wind. Het kan niet anders dan dat het fraaie foto's zullen worden. Als ik haar naam later Google (Marleen Brauers) blijkt zij inderdaad fotograaf te zijn en maakt prachtige foto's! 
Zo hebben wij toch vaak bijzondere ontmoetingen.
Er staan tegenwoordig ook van die mooie trekkershutten bij 't Zielhoes, voor twee nachten heb ik er een gereserveerd. Het zijn mooie strakke huisjes, niet echt goedkoop, maar wat zijn ze gaaf! Trekkershut of Tiny house.

De sleutel halen we op bij 't Zielhoes. Er is bijna alles wat je nodig hebt (behalve een koelkast, maar die missen we niet echt, zetten het zo nodig wel buiten). Vreemd is wel dat er een map is, maar die is helemaal leeg, helemaal geen info.
Ook geen gastenboek.

Hoewel ik gek op koken ben, ga ik dat deze week niet doen ... gewoon wat eten uit pakjes en zakjes. Even niets hoeven bedenken, geen gesjouw met boodschappen en geen afwas.
Ook dat is vakantie, kijken hoe dat bevalt. Eenmaal geïnstalleerd genieten we in onze hut van een lekker soepje. Die is alvast erg lekker

We lopen even de dijk op. Het haventje is nu helemaal dichtgeslibd.

We hebben geluk, het is nog steeds droog.
Als we in 't Zielhuis wat gaan drinken en eten - hier is niets vegans te krijgen, dus een bordje patat en een wijntje - begint het een beetje te regenen.
We hebben vandaag alles droog doorstaan, wie weet hoe het morgen zal zijn.


Als het donker wordt is het helemaal knus in de hut. Mooie zonsondergang.

Stil en echt donker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten