Een buurvrouw vroeg of ik mee wilde met een kwelderwandelingg onder leiding van Janet Frieling van Gekruid & Geroerd.
Natuurlijk wil ik dat. De wandeling start bij Noordpolderzijl en we zijn in totaal met zeven personen. We wandelen de kwelder op en leren over eetbaarheid en geneeskracht van zilte kruiden en zeewier.
Ik heb het al vaker meegemaakt, maar het blijft interessant.
Als eerste maken we kennis met Zeealsem, met de mooie zilvergrijze kleur.
Je kunt wat takjes in een vaasje op het toilet zetten, heb je een natuurlijke luchtverfrisser:
Zoute melde:
Lamsoor (Limonium vulgare, de oneetbare):
Zeeaster (Lamsoor of Zulte genoemd, Aster tripolium)
Schorrenzoutgras, de zaden hebben een aparte kruidige smaak. Niet teveel van eten, want is giftig:
Janet heeft voor ons een proeverij van hapjes, gemaakt met kwelderplanten en zeewier.
Leuk en lekker allemaal.
Ik heb het al vaker meegemaakt, maar het blijft interessant.
Als eerste maken we kennis met Zeealsem, met de mooie zilvergrijze kleur.
Je kunt wat takjes in een vaasje op het toilet zetten, heb je een natuurlijke luchtverfrisser:
Zoute melde:
Spiesmelde:
Gerande schijnspurrie:
Klein Schorrenkruid is erg lekker. Je kunt het drogen en vermalen en dan als zout gebruiken.
Ertussen staan al kleine beginnetjes van zeekraal:
Lamsoor (Limonium vulgare, de oneetbare):
Zeeaster (Lamsoor of Zulte genoemd, Aster tripolium)
Schorrenzoutgras, de zaden hebben een aparte kruidige smaak. Niet teveel van eten, want is giftig:
Janet heeft voor ons een proeverij van hapjes, gemaakt met kwelderplanten en zeewier.
Leuk en lekker allemaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Graag geen anonieme reacties!