woensdag 8 september 2021

Dagje strand Delfzijl (1)

Eindelijk een echt zomerse dag. We gaan naar het strand, ja ... Groningen heeft sinds kort een strand. Het is heerlijk om weer eens met blote voeten door het zand en door het water te lopen.


We be
gonnen bij het Eemshotel met koffie op het terras. We kennen het hotel nog met de overdekte loopbrug. Die is inmiddels gesloopt en de nieuwe loopbrug is ruimer en heeft een prachtig terras. Het is vrij druk, maar we vinden nog een plekje.



Daarna gaan we het strand op, de plek voelt een beetje onwerkelijk, maar toch leuk. Het is niet druk, en dat bevalt ons wel. Ik zou nu niet graag op het Hoekse strand willen zijn, waar we meestal naar toe gingen toen we nog in Gouda woonden.


We lopen helemaal naar het eind, tot je niet verder mag. Daar liggen proefvelden van kwelders die nieuw natuurgebied moeten worden. Er groeit al van alles, hier Zulte en een Blinde bij heeft hem in deze uithoek al gevonden:


Veel (melk-) distelachtigen met mooie pluis:


En zelfs de zeldzame Zeeraket:



Aan het eind staat een gebouwtje, ook op palen, het blijkt een eethuisje. We nemen een patatje, je kunt daar heel leuk zitten op een soort rondgang, met uitzicht op zee.


We lopen terug langs het fraaie gebouw van Groningen Seaports ...


... en Henny kan het niet laten om even naar binnen te stappen en een praatje met de receptioniste te maken, ze zit daar vrij eenzaam, omdat veel mensen nog thuis werken.


We komen ook langs het kunstwerk ‘Video Folley’ van Coop Himmelblau:


Helaas ook hier graffiti, maar deze kon ons wel een glimlach ontlokken:


We lopen verder over de boulevard en gaan heen en terug over beide loopbruggen.


Dat Delfzijl wordt wel wat, let maar op, binnen no-time is het booming. Na deze dag voelt het echt als naar het strand geweest, een beetje rozig en licht prikkende huid van de zon. Het maakt me niet uit dat het een ‘nep’strand is, ik vind het prachtig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten