Zondagmorgen … de enige ochtend dat er tijd is om samen lekker uitgebreid te ontbijten.
Met het suikerbrood dat ik gisteren bij Levine gebakken heb. Ik heb het nog nooit gegeten, het leek mij niks, ik had een voorstelling van een plakkerig klef iets. Maar mijn eigengebakken suikerbrood moet ik natuurlijk wel proeven. Hoewel ik niet zo’n zoetekauw ben smaakt het heerlijk, met boter en eigengemaakte Reine Claudejam. Man vindt het lekker met kaas én jam.
Op Wikipedia vond ik nog deze informatie: Fryske Sûkerbôle
In Friesland werd het brood cadeau gegeven aan moeders die een meisje hebben gekregen. (Een krentencake bij een jongetje).
Ik heb de suikerbrood gisteraaf al geproefd met
BeantwoordenVerwijderenpannenkoekenstroop erover mmmmm.
Voor mij is het maken van suikerbrood op deze manier echt voor herhaling vatbaar :-)