Ik kon me gelijk voorstellen
dat dat erg lekker zou zijn. We gaan naar snackbar Hoek en bestellen onze
eerste eierbal.
Haute Cuisine in Groningen,
het is inderdaad verslavend onweerstaanbaar lekker!
Op Kortsluiting werden ook
links gegeven met recepten. Bij de eerste had ik m’n twijfels, met maggi en
ketjap manis, maar de tweede leek me wel wat.
De roux was erg lekker
geworden, ik heb geen aromat, maar heb wel wat curry toegevoegd, ik meende dat
te proeven in die van Hoek.
Maar dan ... hoe krijg je
het gekookte ei erin verpakt?
Ik had de roux goed laten
afkoelen en opstijven. In eerste instantie leek het goed te gaan, maar toen
gleed het van de eieren af en bleef aan m’n handen plakken. Ik was er al bang
voor.
De eieren afgespoeld, de
smurrie weggegooid en daar lagen zes kale hardgekookte eieren ... wat nu?
Ik had nog gehakt, dan maar
‘vogelnestjes’ maken, heeft niks met de eierbal te maken, maar smaakt
wel goed.
We weten nu wel waar de
eerste gang naar toe is als we weer in Groningen komen.
Is er een Groninger die ze
zelf maakt en de gouden tip heeft?
Helaas, geen recept maar 'k lust ze ook graag en hou me aanbevolen als je wel een goed recept vindt!
BeantwoordenVerwijderengroet
Bedankt voor de complimenten, we horen het graag en gelukkig ook vaak maar 'Haute Cuisine' laat mij naast m'n schoenen lopen met rode koontjes.
BeantwoordenVerwijderenDe recepten lees ik vaak met kromme tenen want er wordt bijna altijd één ding niet in vermeld: zorg dat de roux gaar wordt; brood bak je ook niet met één minuut in de oven.
Verder zijn de ingrediënten naar eigen keuze en smaak toe te voegen.
Gelukkig ging je naar Hoek voor je eerste Eierbal, op veel adressen zou jouw ervaring er toch anders uit hebben gezien.
Kijk ook even op vangenieten.nl, als reclame op deze plek niet erg is, het helpt i.i.g. iedereen om het hoe en wat van de Eierbal beter te begrijpen.
Groet en ga er vaker lekker van genieten.
Hans Renkema, HNG-Food, Groningen
Leuke reactie!
VerwijderenAls ik in Groningen ben, ga ik er een eten, zelfmaken laat ik maar aan de vakman over.