vrijdag 19 oktober 2012

Van Drenthe naar 't Oldambt

Dag 14, de dagen gaan te snel, deze leuke vakantie! 
We vertrekken uit Witteveen en gaan eerst nog naar Assen.
We twijfelen of we daar naar het museum zullen gaan. Dat stond nog als plan B op m'n lijstje, bij regenachtig weer. Het is trouwens schitterend weer vandaag.

De toegang is 12 euro p.p. en de tentoonstelling gaat over Vikingen. Hmm.
Ik dacht dat ik mijn museumjaarkaart niet bij me had, en Mijnarchitect heeft er geen dus dat is een hoop geld (later bleek dat ik mijn kaart toch bij me had). Hij vindt het gebouw interessant, dus maken we van de buitenkant en van de daktuin foto's en besluiten een andere keer het Drents museum zelf te bezoeken. 

reconstructie van boot uit de late Vikingentijd
beeld Museumbezoekers
hek Jakob Cramerpark
Qua architectuur spreekt ook het gebouw van theater De Nieuwe Kolk aan.
Fijne bibliotheek ook, het lijkt eerder een boekwinkel. Als ik daar in de buurt zou wonen zou ik er wel vaak zitten, denk ik.
Na koffie op een terrasje (!) verlaten we Assen en gaan we weer verder, terug naar Groningen.
Twee dagen naar Bad Nieuweschans, naar Motel Paradiso. Mensen liggen altijd in een deuk als ze vragen waar we logeren. Die naam! Maar we zijn daar kind aan huis, fijne appartementjes voor een erg vriendelijk prijsje. Schatten van mensen. We komen er altijd weer graag terug. Behalve dat je de A7 een beetje hoort is het er verder heerlijk rustig.

Voordat we naar Nieuweschans rijden gaan we eerst even naar Oudeschans. We dachten even wat te gaan drinken in het Wapen van Oudeschans, daar hebben we twee jaar geleden onze trouwdag gevierd.

Helaas was het inmiddels gesloten, jammer hoor van zo'n mooie plek. Hopelijk komt er weer wat, maar dat zal niet meevallen in deze tijd. We wandelen rond het gebouw, het is hier toch zo prachtig!We kijken hier ook even bij winkel de Blokeend, zo'n mooie zaak voor landelijk binnen- en buitenleven (duur, maar kwaliteit), waar ze die prachtige degelijke laarzen verkopen. Ik beloof de eigenaar dat als we naar het Noorden verhuizen en ik het geld heb voor zulke laarzen, ik ze graag bij hem kom kopen.

We gaan lunchen bij de Piekenier, ook zo'n geweldige plek. Het wordt steeds warmer, we kunnen buiten lunchen, o, wat heerlijk en dat in oktober.
Daarna gaan we naar ons Motel Paradiso en krijgen de kamer die we meestal hebben. Zo leuk het is een beetje thuiskomen!

Deze avond gaan we eten in 't Waar. Dat was een tip van Jan wilde een Tuin.
Weer zo'n aparte belevenis. Het is bij Verse Aarde, een huiskamerrestaurant met pure maaltijden, dat gevestigd is in een statige Oldambsterboerderij, waar ook Galerie  Waarkunst gevestigd is en het atelier van de kunstenaar Peter Meijer.
Bij het pand is ook een grote beeldentuin.


Bij Verse Aarde reserveer je van te voren en je zit met z'n allen aan een grote tafel.  De prijs is elf euro exclusief drankjes.
Het menu vond ik verrassend, hoewel voor sommigen misschien wat weinig. 
Het menu zag er zo uit:
Voorgerecht: Pastinaaksoep met mosterd en een hartige muffin
Hoofdgerecht: Gegrilde pompoen met schorsenerenmouse en aardappelbroccoligratin
Nagerecht: appel-rozemarijn cake met room
Vooral de gegrilde pompoen zag er mooi uit en vond ik erg lekker.
Van het nagerecht was vooral de gelei heerlijk, gemaakt van vlierbloesem en agaragar. De rozemarijn zou ik zelf later verwijderen, het lijkt toch net of je een hap dennenaalden neemt. Verder was het gebak erg stevig en wat te droog. Maar ik vond het superleuk om mee te maken.
Ik vond het erg inspirerend om zo weer wat ideeën op te doen voor anders eten. Dat je van te voren niet weet met wie je aan tafel zit heeft ook ook wel wat. Een goede manier om eens andere mensen te leren kennen. Ik vond het erg leuk en zou het zeker nog eens doen.

2 opmerkingen:

  1. De pastinaak leeft duidelijk op, ik zag ze hier in Hoogkerk ook al in de Appie liggen. Het was min of meer de voorganger van de aardappel, toen de aardappel er omstreeks 1770 in kwam,verdween der pastinaak tamelijk snel van het toneel.

    Ben benieuwd hoe goed die soep was!

    BeantwoordenVerwijderen