woensdag 16 januari 2013

Dominic van VreeOp 18 september 2011, tijdens onze derde ‘vekaanzie’ mochten wij aanwezig zijn bij de première van de wonderschone voorstelling Verdwaald Verlangen, de eerste voorstelling sinds 1974 waarin Dominic van Vree zelf in meespeelde. Hij zei daar op zijn website over:

Logisch, want het was een voorstelling, waar ik mijn ervaringen met mijn dementerende moeder in verwerkte. Wie anders dan ik die het verhaal, samen met Niels Smit Duyzentkunst en Hesther le Grand, moest vertellen. Het resultaat was boven alle verwachtingen. 

Verdwaald Verlangen is geschreven in 2010. De voorstelling ging in mei 2011 in de kerk van Eenum in première. In september 2011 speelden we de première van de langere tourneeversie in de doopsgezinde kerk in Oude Boteringestraat in Groningen.
Vanaf dat moment is Verdwaald Verlangen regelmatig gespeeld. In kerken in Groningen, Drenthe en Friesland, op kleine cultuurpodia en we sloten af op 9 december 2012 in theater Perdu, Amsterdam. 
De voorstelling is 48 keer gespeeld.

We waren toen zeer onder indruk en bedachten dat we deze man in de gaten moeten houden, daar wilden we wel meer van zien en horen …

In een bericht van RTVNoord zag ik dat hij gisteren onverwacht is overleden, op 57-jarige leeftijd.

Ik vind het een voorrecht dat ik hem toendertijd de hand heb mogen schudden ...


Bedankt  'anoniem' voor de link van Vreesmij, mooi om nog eens na te lezen.
3 opmerkingen:

  1. Zag het al op Twitter. Hij heeft ook een tijdlang een weblog gehad, dat net als veel andere verloren is gegaan bij de Webstreepjelogramp.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een groot deel van zijn weblog is na veel gedoe verplaatst naar http://vreesmij.weblog.nl

      Verwijderen