zaterdag 26 april 2014

Lang weekend Groningen

In de trein zit een koningsgezinde voor ons … hoewel de oranje bolletjes op haar hoofd bij elke beweging vrolijk wiebelen is de draagster nogal sacherijnig, getuige haar telefoongesprekken. Gek is dat … met zo'n ding op je hoofd en dan de pest in.


Koningsdag … het rare hieraan is dat ik sinds heugenis de dag na mijn verjaardag altijd vrij was en nu dus niet meer.
Gelukkig heb ik de hele week vrij genomen om eraan te wennen.
Verder had/heb ik niets met die dag. We gaan vandaag wel naar Groningen, maar om een heel andere reden … ik ga gewoon mijn verjaardag daar een paar dagen lang vieren, met deze verjaardagswensjes: Logeren bij Bleker, een optreden van Bert Hadders en een boek.
Bij mij geen avondje met toastjes, ik ben altijd op stap op m'n verjaardag.

de trap op naar B&B Bleker
De drukte valt mee als we in de middag in Groningen aankomen, we bereiken zonder noemenswaardige hinder onze B&B.
Bed en Breakfast Bleker, onze favoriete logeerplek is op het nippertje ontsnapt aan een ramp. Het achterliggende pand is begin deze maand door brand verwoest … oorzaak waarschijnlijk iemand die met een sigaret in slaap is gevallen.
We kijken naar de schade via de bovenste verdieping. Het was echt kantje boord. Ook café Marleen, dat hier om de hoek ligt, heeft geluk gehad!
Afschuwelijk zo'n brand, en wat een gedoe … maar gelukkig geen gewonden.Als we een eierbal willen gaan halen komen we wel per ongeluk in het oranje feestgedruis op de Grote Markt terecht, maar we wurmen ons snel terug naar café de Oude Wacht, waar we altijd zo hartelijk ontvangen worden en waar we heerlijk rustig alle kranten kunnen lezen.


Daarna een bordje vegetarische lasagne eten op het Poeleplein, bodempje voor een avondje stappen met veel muziek!


Eerst naar de Crowbar, daar treden de Fuckups op. Punkrock! Ik kon het alleen niet uitzitten … niet om de stevige muziek, dat vond ik eigenlijk superleuk … maar de rook! In Groningen neemt men het niet zo nauw met het rookverbod, vind ik verder prima … maar help, ik ben een watje geworden, ik kan er niet meer tegen. Binnen notime ben ik schor en wordt overvallen door hoestbuien waarbij de tranen over m'n wangen lopen … ik moet naar buiten en kan het optreden niet verder bijwonen, helaas.
Nou ja, in ieder geval heb ik de band nu een keer gezien, dat kwam er steeds niet van. Mijn Architect heeft nog wel wat filmpjes gemaakt, hier en hier, hou je vast, haha!

En tot slot naar café Marleen voor Bert Hadders en de Nozems, ook met mooie nieuwe nummers, supergezellige avond. Jonge meiden in het publiek die polonaise gaan doen … moet niet gekker worden. 

1 opmerking:

  1. Je hebt het in ieder geval erg leuk gehad,zo te zien.
    En jeetje,die brand.

    Nog Proficiat met je verjaardag
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen