zondag 11 mei 2014

Wederom weekendje Groningen (2)

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel (waar je indien gewenst pas om 17.00 uur hoeft uit te checken!) pakken we de trein naar Usquert, waar een cultureel weekend is.

We gaan vooral voor het voormalige raadhuis uit 1930, ontworpen door Berlage. De laatste keer dat we hier waren kon je er niet in. Vandaag is het opengesteld, dus een goed moment om het te bezichtigen. Prachtig!


De tafels zijn gedekt met Rosenthal Maria servies van Klaas Noordhuis. We zijn in 2013 en 2011 nog op zijn landgoed Oosterhouw in Leens geweest (het landgoed staat nu trouwens te koop).Er hangt een leuke sfeer in Usquert, bewoners stellen hun huizen open voor optredens en op veel plekken kun je wat lekkers eten en drinken.
Het is een van die zeldzame keren dat het regent tijdens een bezoek aan Groningen, maar dat mag de pret niet drukken.


Na het raadhuis gaan we naar een optreden van de folkgroep Törf, met erg veel plezier naar geluisterd en gekeken.We eten povverd in een huiskamer theehuisje, gaan het kerkje even in en drinken tot slot nog een wijntje bij ‘Moeders’.
Dan is tijd om de trein terug te nemen naar Gouda. Het was een weekendje vol muziek, cultuur en plezier. Ik kijk alweer uit naar de volgende keer …Geen opmerkingen:

Een reactie posten