woensdag 1 juli 2015

Zomer in Molenrij (dag 4)De komende dagen komt de temperatuur boven de 30° C. We ontbijten op het grasveld. 
Daarna fietsen we naar Leens, daar is een superleuke kringloopwinkel. We kopen er picknickspullen voor de vegan picknick op de Grote Markt komende zondag. Inclusief een boekje van Herman Hesse rekenen we € 3,10 af.Prachtig weer, Griekse temperaturen, lekker windje. Bij de bakker een terrasje pakken. Ik zie dat van dat beetje fietsen m'n armen al rood verbrand zijn.
De fietstocht gaat verder naar Ulrum, we komen langs Oosterhouw, maar ze zijn gesloten. A.s. zaterdag zijn ze wel open. Ik wil de tuin graag weer eens zien.
Door de polders fietsen we naar Hornhuizen, dat dorpje kennen we nog niet.
Het mooie kerkje is open en je kunt de toren beklimmen. Beetje eng wel, je kunt echt helemaal naar boven met ladders, wat een schitterend uitzicht. De toren doet nog steeds dienst als baken voor de scheepvaart op de Waddenzee.


Weer beneden lopen we naar Galerie Gewaagd, in een prachtig gerestaureerd gebouw, een voormalige zaaddrogerij, horen we later. Een bijzondere expositie, we krijgen een rondleiding van de uitbaatster Tally Kosmeier. Vooral de objecten van de keramist Jan Mulder (nee niet die) vind ik erg mooi. Op het terras, naast het oude kuchende hondje Noa, genieten we van een wijntje met een gemberkoek.

Op de terugweg zie ik een schaap aan de verkeerde kant van het hek. Met overredingskracht krijg ik hem daar vandaan en weer op de dijk bij de anderen.
Dan nog even naar de koeien, deerniswekkende schepsels.
Zei ik al hoe heerlijk het weer is? Een hittegolf in de maak, ik vind het geweldig!
Op de terug doen we wat boodschappen bij de supermarkt in Kruisweg.

Terug in de hut maak ik een salade, gebakken champignons en samen met het restant pasta van gisteren een prima maaltje. We eten natuurlijk buiten, want in de hut is het inmiddels ook 30 graden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten