dinsdag 30 juni 2015

Zomer in Molenrij (dag 3)

We hebben heerlijk geslapen in onze ‘hut’. Ontbijtje in de zon met speltbrood uit Groningen. Henk komt voor de interviewtjes voor Radio Rijnmond. Kleine verhalen over mensen uit het Rijnmondgebied. Lastig hoor in zo'n microfoon praten. De eerste keer was de opname niet goed gegaan dus moet het nog eens over. Doen we van de week.
We gaan boodschappen doen bij de Coop in Kruisweg, brengen de boodschappen thuis en gaan naar Hotel het Klooster om een wijntje te drinken. We hebben hier goeie herinneringen, van eerdere bezoekjes en natuurlijk toen we er logeerden met de vogelexcursie van Nico de Haan in 2011.
De bijzondere uitbaatster Yolanda is er nog, haar partner is twee jaar geleden overleden. Zo te zien redt Yolanda het wel in haar eentje, maar wat een opgave!

We fietsen verder, door de Negenboerenpolder, richting wad en langs een windturbine ... pfff wat een pokkeherrie maakt zo'n ding, daar wil je toch niet naast wonen!
Maar wat is alles mooi ... de graanvelden, de luchten, de bloemen.

Via Kleine Huisjes fietsen we terug naar ons stekkie voor een broodje. In het Feudprieel hebben we eindelijk wifi, kunnen we dagboeken bijwerken en foto's uitzoeken.


We zitten hier goed, op een prachtig plekje. 's Avonds eten we pasta met gehakt van de vegetarische slager, sla uit de moestuin van Henk en daarna op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten