zaterdag 4 maart 2017

Weekendje Horizon

Lanzarote, augustus 1984
Dit maffe stel is vandaag 35 jaar samen en 32 jaar getrouwd. Een mooie aanleiding om dat saampjes te vieren op een plekje waar we heel graag zijn: De Horizon in Molenrij.
Het is daar zo mooi, rustig en ook heel betaalbaar.
De huisjes, hutten genaamd, zijn met liefde gebouwd, voor een deel met hergebruik van materialen.
We vertrokken donderdag, naar Groningen en gaan daar eerst naar de Vegansuper, een geheel veganistische supermarkt (die het helaas niet gaat redden). Het is niet al te groot en ik hoopte op meer soorten ‘kaas’, maar het is heel bijzonder dat de stad Groningen zoiets heeft. Prettig is dat alles vegan is, dus je daarvoor niet alle ingrediënten hoeft te lezen. Er is een zitje waar je wat kunt eten en drinken. Mijn Architect neemt een broodje hamburger.
Ik koop er nepkaas en gedroogd zeewier, dat een ‘bacon’-smaakje krijgt als je het bakt. Resultaat komt op mijn andere blog, als ik het uitgeprobeerd heb.


We hebben met vrienden die in Groningen wonen afgesproken bij de Herbivoor  voor een wijntje en een hapje, heel gezellig.


Dan nemen we de arriva naar Winsum, daar moeten we een tijd op de bus wachten, maar gelukkig is vlakbij de bushalte een nieuw restaurant, waar we al wachtend op de bus een wijntje kunnen drinken. In de bus door het Hogeland rijden, het is al donker, dus weinig te zien.
Deze keer zitten we in de nieuwe Hut nr. 8, met prachtig weids uitzicht.


De volgende morgen, vrijdag, is het weer nogal onstuimig, een zonnetje komt door en het zal droog blijven.
We pakken de fiets naar Vierhuizen, om Henk te bezoeken.


Dan doorfietsen naar Zoutkamp, daar krijg ik helemaal een vakantiegevoel, het is nog vroeg in het seizoen. We nemen een wijntje met falafel&friet, overal vind je wel iets vegan te eten.


's Avonds gaan we naar de pizzeria in Kloosterburen. Ik had van tevoren gemaild of we eigen plantaardige kaas mochten meenemen en dat was totaal geen probleem. We kregen een pizza, rijkbelegd met verschillende groentes, we konden het niet eens op, maar konden het restant meenemen.


Vandaag gaan we de andere kant uit fietsen. Ik heb altijd wel een lijstje van funda-huizen bij me, zodat we als we toch in de buurt zijn, even kunnen kijken. Huizen die te koop staan vallen in het echt bijna altijd tegen, maar zo kunnen we ons wel een beeld vormen.
Bevingsschade? Pieterburen
We fietsen naar Westernieland (daar wilden we koffiedrinken, helaas was De Oude Smidse gesloten) en via Den Andel naar Warffum. In Warffum hebben we een leuke, bijzondere ontmoeting.
Doezenden sneeuwklokjes en winterakonietjes, zo ver het oog reikt
We drinken koffie Bij Moeders en fietsen terug naar Kloosterburen. We gaan naar Hotel het klooster voor een wijntje met een vegan hapje. Laat dat maar aan de eigenaresse over, het is daar altijd zeer smaakvol. 
Bijzonder zelfgebakken brood, geroosterde biet en zoete aardappel, uienchutney en houmous met spinazie. Zeer inspirerend voor mij.
Waar we ook altijd even naar binnen moeten als we hier zijn is Antiquariaat Bij tij en ontij,
zo'n heerlijke boekenplek. En net als altijd zeg ik ... alleen even kijken, ik koop niks!
Nou ja, dan één klein aardig boekje, vooral voor de mooie illustraties.


En zo vliegen vier daagjes om. Een mooie zonsondergang op de laatste avond.


Zondags gaan we in de Stad Groningen als afsluiter nog een taartje eten bij Toet en een wijntje drinken bij Café de Oude Wacht.
We kunnen er weer even tegen.


4 opmerkingen:

  1. Wat een verschil 1984 en nu in Groningen, (Kouder).
    Nog gefeliciteerd.
    Liefs Jan/Henri

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig een vrouw die Groningse wil worden!!! Hartelijke groet van www.NatuurlijkNoorden.nl we denken dat je dat ook wel leuk gaat vinden..maar mooi je blog!!!!

    BeantwoordenVerwijderen