zondag 16 september 2018

Poetsen (2)

Lekker vroeg op en na het ontbijt weer verder met de ramen.
De ventilatieroosters zijn een uitdaging. Excuseer mijn seksistische opmerking, maar zo’n systeem is vast door een man bedacht. Een vrouw zou zich gelijk afvragen hoe je dat schoon moet houden/maken.
Het tweede raam aan de binnenkant is klaar.


Tijd om te ontspannen, we lopen via het schelpenpaadje naast ons huis een rondje om het bos. Het weer is prachtig. De wind ruist door de bomen en de zon schijnt. Wat is het hier mooi!




Verder met de buitenkant van de huiskamerramen. 
Met de smalle zuigmond van de stofzuiger kan ik net in de ventilatieroosters, ze zitten helemaal vol met oude, kleverige spinnenwebben. Gelukkig ben ik niet bang voor spinnen. Anders zou het geen doen zijn, want wat zijn het er veel! 


Van de kunststofkozijnen komt zwarte drab af. Wat is het in hemelsnaam? Is het rubber aan het oplossen? Of gewoon vuil? Maar het wordt met veel water gelukkig steeds minder.
Eindelijk de twee ramen klaar! Deze kamer heeft drie ramen, dus nog 1 te gaan. Deze niet zo huishoudelijk aangelegde huisvrouw is best trots.
Kijk ze glimmen, het is toch net of er geen glas in zit? 😀



Genoeg gesopt voor vandaag. De schommelbank die helemaal overwoekerd was, vrijgemaakt ... hij schijnt nog goed te zijn.



Ik ga wat bamboe en reuzegras in de voortuin wegknippen, zodat de postbodes wat makkelijker bij de brievenbus kunnen. Ik weet dat het gewoon weer aangroeit, maar nu ziet het er even goed uit. Volgens onze buurman moet er iemand met een kraan komen om ons te verlossen van die bamboe.
We zien wel hoe het verder gaat. 


Deze mooie dag besluiten we met een glaasje, wel alcoholvrij, we moeten zometeen weer naar Gouda rijden en daar de laatste dingen inpakken.
Morgenvroeg staan de verhuizers voor de deur.




4 opmerkingen: