vrijdag 22 december 2023

Winterschilder

Onze keuken is de enige ruimte in huis die bijna af is. Bijna, op wat schilderwerk na. Twee deuren en bijbehorende kozijnen.

De oude staat van de kozijnen en deur naar huiskamer en rechts de zijwand van de keuken:

Hieronder de deur naar het halletje. In deze deur zat een flink gat van een voormalig kattenluik. We hebben nog wel naar een andere deur gezocht (wat zijn deuren duur!!), ook tweedehands, maar deze deur heeft zo'n aparte maat, dat werd niks. De oplossing: aan beide zijden een plaatje hardboard gezet (van oude wissellijsten).


Niks meer te zien van de hardboardplaatjes:

Het lijkt niet veel, maar alles zag er zo toegetakeld uit, dus heel veel werk met plamuren, kitten, schuren enzo. We hadden er zelf gewoon de puf (en vaardigheid) niet voor. We dachten, doe eens gek en neem een schilder. Henk, een muzikant die we kennen, is een schildersbedrijf begonnen en wilde de klus wel aannemen en niet gelijk de hoofdprijs vragen. Het was veel werk, maar het is dan ook erg mooi geworden.


De deur naar de huiskamer is gelbgrau geworden, RAL 7034, dezelfde kleur als de keukenfrontjes. Het andere houtwerk, van de deurkozijnen en het glas-in-lood-kozijn werd wit, RAL 9001.

De zijwand van de keuken werd antraciet, RAL 7016, dezelfde kleur als de raamkozijnen. Ook de deur naar het halletje kreeg deze kleur.

Nu is de keuken echt klaar, hoewel ik nog wel iets zou willen op de wand boven het aanrecht, maar dat komt wel.

Langzaamaan gaan we verder met het halletje en het toilet dat daar moet komen. Ook in de huiskamer wordt voorzichtig begonnen, maar daar is wat aardbevingsschade, dus eerst het rapport afwachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten